نمایشگاه بینالمللی تهران از تاریخ 11 تا 14 اسفند 1401 میزبان نخستین نمایشگاه رسانههای صوت و تصویر فراگیر ایران (رصتا) بود. نمایشگاه «رصتا» اولین نمایشگاهی است که توسط سازمان ساترا (سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی) برگزار شد. در این نمایشگاه شرکتهای مختلف فعال در حوزه شبکه نمایش خانگی و فضای مجازیِ تولیدکننده صوت و تصویر فراگیر حضور پیدا کردند.
هدف این نمایشگاه معرفی سرویسها و پلتفرمهای صوتی و تصویری و ایجاد ارتباط مستقیم با کاربران آنها و ارتباط شرکتهای فعال در این حوزه باهمدیگر بود. به علاوه، حضور شرکتهای فعال در این نمایشگاه امکان طرح مشکلات و اشتراکات را برای آنها فراهم کرد. این فرصت، امکان همافزایی بین فعالان این حوزه را میسر خواهد کرد. کنسول بازی ابری پلی پاد از پروژههای موفق شرکت آلفا است که در نمایشگاه حضور پیدا کرد. این پلتفرم بستری ابری برای بازیهای ویدئویی را در اختیار علاقمندان به صنعت گیم فراهم کرده است. با کنسول بازی ابری پلی پاد کاربران بدون نیاز به سیستم پیشرفته و با سیستم ضعیف، یا حتی تلفن همراه بازیهای کنسولی را اجرا مینمایند.
در همین راستا، به محل نمایشگاه رفتیم و با مدیر کسبوکار آلفا، جناب آقای علیرضا محمدی مصاحبهای انجام دادیم. با پلی پاد تی وی همراه باشید.
میتوانید از شرکت آلفا و پروژه پلی پاد توضیحاتی به ما بدهید:
شرکت آلفا یک شرکت فناور دانشبنیان است که در سال 1400 تاسیس شد و ما تلاش کردیم تا پروژههایی با فناوری بالا در آن تعریف کنیم. ما در حال حاضر دو پروژه اصلی را پیش میبریم. پروژه کلاد گیمینگ پلی پاد به عنوان کنسول بازی ابری که در صنعت گیم به استریم بازی میپردازد. پروژه دیگر ما در شرکت آلفا پروژه فالکن به عنوان متاورس صنعتی است که شبیهساز پروژههای صنعتی به عنوان دوقلوی دیجیتال است. تلاش داریم تا در سالهای آینده علاوه بر بازار داخلی، بازار منطقه و خاورمیانه را هم تحت پوشش خود قرار دهیم و از نظر کیفی نیز با فناوری روز پیش برویم و قابل رقابت در این فضا باشیم.
میتوانید از نقشی که حضور پلی پاد در این نمایشگاه دارد و همافزایی با ساترا بفرمایید؟
ما در نمایشگاه رصتا که مجری آن هم ساترا است و برای اولین بار برگزار میشود، به واسطه بخش استریم گیم در محصول پلی پاد حضور پیدا کردیم. این نمایشگاه اتفاق خوبی محسوب میشود و ما علاوه بر صحبتهای داخل نمایشگاه و صحبتهایی که پیشتر انجام دادیم، از نیازمندیهایی که بخش خصوصی در حوزه صوت و تصویر دارد هم گفتیم. به واسطه مدیران جدید و برنامههای جدیدی همچون همین نمایشگاه رصتا، از نظر سیاستهای کلان و ضابطههای شفاف برای یک پلتفرم خصوصی در این حوزه خیلی موارد برای ما مشخص است و ما هم از این بابت از مسئولین متشکریم.
پلی پاد به عنوان پلتفرم استریم گیم خوشبختانه مجوز فعالیت در این حوزه را اخذ کرده است. ما هم تلاش داریم تا در شش ماه آینده که فصل بازی و سرگرمی است، با تمرکز بیشتری روی این بخش از پلی پاد به علاقمندان به حوزه گیم سرویسدهی کنیم.
چالشهای فعلی کنسول بازی ابری پلی پاد چیست و دستیابی به عنوان دانشبنیانی سطح 1 چه تاثیری در حل مشکلات فعلی آن دارد؟
پلی پاد یک سرویس کلاد گیمینگ است و حداقل چهار فناوری را در خود دارد. این محصول توانسته به محصولی سطح بالا با عنوان کنسول بازی ابری برسد. محصولاتی تا به حال با این سطح دانش در ایران نبوده و در سطح بینالمللی هم شرکتهای بزرگی مانند مایکروسافت، آمازون و سونی در این حوزه وارد شدهاند. اگر این فناوری ساده بود، قطعا شرکتهای بیشتری به این حوزه ورود میکردند، اما کار ما کار دشواری بوده.
شرکت آلفا به تازگی مجوز دانشبنیانی سطح 1 را دریافت کرده است و ما هم تلاش داریم از این سطح فناوری آلفا نه تنها در محصول پلی پاد بلکه در محصولات آتی خود هم استفاده کنیم. یکی از چالشهای مهم حال حاضر محصول پلی پاد، شبکه زیرساختی آن است که خودش به دو بخش تقسیم میشود. بخشی بحث سرورها و تجهیزات سختافزاری است و بخشی هم به شبکه ارتباطی و اینترنتی که کاربر گیمر به محصول پلی پاد دسترسی دارد برمیگردد. ما علاوه بر تلاش برای توسعه فناوری، در حال گفتگو با متولیان این دو بخش هم برای شبکه اینترنت و تامین سختافزارهای مورد نیاز برای توسعه و رشد پلی پاد هستیم.
انشالله در سال آینده تلاش میکنیم تا خبرهای خوبی را برای علاقمندان به گیم و بازی داشته باشیم. هم در بحث کیفیت بازیهای پلی پاد و هم سرویسهای جدیدی که قرار است به آن اضافه شود.

فکر میکنید وضعیت بازی ابری در حال حاضر در ایران و جهان چطور است؟ چه آیندهای برای آن میبینید؟
کنسول بازی ابری پلی پاد که به عنوان یک پلتفرم به صنعت گیم ورود کرده است، علاوه بر حل مسئله نشر بازی و مرتفع کردن مسئله نصب، دانلود و مسائل مربوط به مالکیت معنوی، تلاش کرده تا سرویس تجاری خوبی را برای گیمرها و بازیسازها فراهم کند. محدودیتهایی در سالهای اخیر بود که بخشی از آن رفع شد و برخی مشکلات هم در حال مرتفع شدن است.
در بازار جهانی، بحث کنسول بازی ابری یکی از موضوعات ترند، پرطرفدار و محبوب است و سرمایهگذاریهای کلانی روی آن انجام میشود. طوری که حتی شرکتهایی که در حوزه VOD و صوتی و تصویری فعال هستند، همچون نتفلیکس به این حوزه ورود پیدا کردهاند. جدای از بحث متاورس، سرویسهای مکمل دیگری هم توسط شرکتهای میانرده در حال پیشروی است. ما تلاش میکنیم تا بخشهایی را به عنوان پلنهای درآمدی برای استریمرها، گیمرها و بازیسازها در سال آینده ارائه کنیم. این مورد البته مستلزم آن است که مسئولین با ما همکاریهای گسترده و منسجمتری داشته باشند تا بتوانیم در رشد سرویسهای پلی پاد از نظر کمی و کیفی جوابگوی مخاطبان عزیز گیمر و استریمر پلی پاد باشیم.
آیا طرفداران پلی پاد باید در سال آینده منتظر خبر خوبی از طرف شما باشند؟
من به دوستداران پلی پاد نوید میدهم که در سال آینده بخش استریم گیم راهاندازی خواهد شد و در تابستان با بخش استریم در خدمت شما خواهیم بود. ما علاوه بر دنبال کردن بخش ویدئو کنفرانس، پلنهای درآمدی و تجاری خوبی را برای دوستان استریمر طرحریزی کردیم تا بتوانند در پلتفرم ما فعالیت کنند. همینطور بخش ویژه بازیهای ایرانی را برای دوستان بازیساز راهاندازی خواهیم کرد. انشاالله مشکلات مربوط به نشر و فروش و درآمد آنها مرتفع خواهد شد.
از همراهانمان در صنعت گیم خواهش میکنیم تا همچنان به همکاری خود با ما ادامه دهند، تا انشالله در سال آینده، اتفاقات خوبی را در کنار همدیگر رقم بزنیم.
1 دیدگاه
آقا خیلی خوبه برنامه ولی مصرف نتش یه کم زیاده لطفاً کمتر کنین مصرفش رو