پلی پاد از سال پیش تا امروز تغییرات زیادی کرده. ایدههای بزرگ و گروه کوچک ما حالا بزرگتر شدهاند و نتیجه آن هم تبدیل شده به تحولی بزرگ در صنعت کلاودگیمینگ ایران. به بهانه انتشار نسخه نهایی پلی پرو با جمعی از همکاران پلی پاد به گفتگو نشستیم تا باهم روزهای شیرین و گاهی سخت گذشته را مرور کرده و نگاهی داشته باشیم به امروز و آینده پلی پاد .
الان در این جمع دوستانی هستند که از روزهای اول پلی پاد همراه بودند و بعضی هم تازه به این گروه ملحق شدند. از یکی از انقلابیترین اعضای این گروه شروع میکنیم. آقای میبودی شما در ساختار پلی پاد تحولات بسیاری ایجاد کردید و تغییرات زیادی در شیوه پلنینگ دادید. اقدامات زیرساختی، یکپارچهسازی سامانه ورژن کنترل و تسک منیجمنت در گیتلب از آن جمله است. میتوانید از کارهایتان بیشتر توضیح بدهید؟
من سعی کردم پروسس انجام کارها را مهندسیسازی کنم. در این بین ابزار کاری متناسب در هر موقعیت را معرفی و از آن بهرهبرداری نمودیم. برای reprocess engineering از automation استفاده کردیم. این toolingها یکسری نیازهایی دارند که ما آنها را برطرف کردیم. منظورم از engineering این است که کاری را در کوتاهترین زمان با بهترین پرفورمنس انجام دادیم. ما تمام تلاشمان بر این است که کارهای تکراری را اتومیت کنیم. از آنجایی که کارهای تکراری وقتگیر هستند، ما فکر میکنیم باید آنقدر کارها اتومیت بشه که دیگر برویم راحت قهوهمان را بخوریم.
در این مدت چه فیچرهایی در پروژه زدید؟ از ساختار کدریویویی که در پروژهها اعمال کردید به ما میگویید؟
بیشتر در بحث زیرساخت و اتوماسیون پروژهها فعالیت نمودم و سعی کردم پایپ لاین برنامهنویسی متناسبی را اعمال نمایم.
راه زیادی رفته شده است و راه درازی در پیش است که با همسفران خوبی همچون تیم پلی پاد کوتاه خواهد شد. فقط عمر سفر کوتاه است و امیدوارم به منظورم هم برسم.

ممنون از شما. اما خانم عواطفی، شما هم از همکاران پرکار پلی پاد هستید، خودتان را به ما معرفی میکنید؟
من نسرین عواطفینیک هستم، مالک محصول پروژه پلی پاد.
کمی از چالشهای منابع انسانی در پلی پاد میگویید؟
من در پلی پاد این فرصت را داشتم که در حوزه منابع انسانی هم، در کنار آقای ایماندار فعالیت داشته باشم، که این مورد دید من را نسبت به مدیریت و رهبری بسیار تغییر داد. موارد و مشکلاتی که در این حوزه در پلی پاد داشتیم، از یک طرف؛ اجایل بودن شدید پروژه و تغییرات بسیار در مدت زمان کوتاه در سطح استراتژیهای کلان پروژه و از طرف دیگر بحرانهای پیش آمده در حوزه سرمایههای انسانی شاغل در فضای آیتی که به واسطه کوچ عظیم آنها به خارج از پلتفرمهای بومی، باعث چالشهای زیادی برای ما در این حوزه شده.
بعلاوه متمرکز نگه داشتن سرمایههای انسانی مشغول در پروژه به اهداف اصلی سازمان و مصون نگه داشتن آنها از حواشی اطراف را میتوان از بزرگترین چالشهای این حوزه دانست. سعی شد با بهرهگیری از روشهای نوین مانند روانشناس مستقر و برگزاری ورکشاپهای روانشناسی به جهت افزایش soft skills پرسنل و همچنین بهرهگیری از بهترین نیروهای فنی کشور به جهت توسعه فنی و hard skill آنها، از پس این مشکلات سربلند بیرون بیایم.
مشکلات مدیریت پروژه در پلی پاد چه بود؟
از یک طرف بیبدیل بودن پروژه در کشور و نداشتن best practiceهای بومی و از طرف دیگر تحریمها و گرانیهای پیش آمده چه در حوزه سختافزار و چه نرمافزار مشکلاتی را برای ما ایجاد کرده است. اما سختی و مشکل اصلی که در مدیریت پروژه با آن روبرو شدیم، اشتباهاتی بود که به سبب نبود روال کد ریویو، داکیومنت و یونیت تست موجب دوبارهکاری و ریفکتورهایی شد که هزینهبر بود. البته معتقدم این مشکلات در زمان درستی بروز پیدا کردند و کمک کردند مشکلات را پیش از بلوغ پروژه کشف کنیم. این برهه درس بزرگی به ما داد که منابع انسانی را بر اساس توانمندی که کسب کردند در جایگاه مناسبش قرار بدهیم.
میتوانید بگویید که از بیگ بنگ تا پلی پرو چه قابلیتهایی اضافه شده؟
در نسخه بیگ بنگ، با طراحی جدید و بهینهسازی صدا و تصویر بصورت کراس پلتفرم در بخش استریم منتشر شد. نسخه پلی پرو با رفع مشکلات قبلی، قابلیتهای سیو و بازی چند نفره را که یکی از قدمهای بلند ما به سمت eSport بود، میسر کرد.
خانم عواطفی سال پیش بیگ بنگ را داشتیم، امسال پلی پرو ، سال بعد از پلی پاد باید انتظار چه چیزی را داشته باشیم؟
انشالله در سال آینده انتشار نسخه بینالملل و Esport را خواهیم داشت، و در کنار آن مسلما موارد بسیار دیگری هم به مانند PlayPodTV رشد بسزایی خواهد کرد، که انشالله به وقتش با کاربران عزیز به اشتراک خواهیم گذاشت.
و البته برویم سراغ عضو جوانتر و کمی متاخرتر پلی پاد . مریم جان خودت را به ما معرفی میکنی؟ همینطور به ما بگو اسکرام مستر کیست و چه میکند؟
من مریم رضایی هستم اسکرام مستر پلی پاد . خب این سوال شما جزو چالشیترین مباحث دنیای اجایل است!
اسکرام مستر کسی است که باید اسکرام را در تیم پیادهسازی کند و درواقع Agile Coach تیمش است. به شکل دقیق اسکرام مستر مسئول اثربخشی تیم است و باید بتواند با استفاده از مهارتهایی که دارد، تیم را در جهت رسیدن به اهدافش هدایت کند.
میتوانی به ما از شروع پروژه گیتلب و چالشهایی که در بخش اسکرام این پروژه داشتی بگویی؟
خب من تا بحال تجربه کار با گیتلب را نداشتم و فکر میکردم شاید خیلی سخت باشد و یا نتوان به صورت درستی کارها را در آن مانیتور کرد. اما در همان یک ماه اول دیدم که بسیاری از چالشهایی که در کار با نرم افزارهای دیگر داشتم در اینجا حل شده و تبدیل به بهترین تجربه من در حوزه ابزارهای کاری شد.
نکتهای که باید اینجا اشاره کنم و نمودار زیر هم نشان میدهد این است که در بازه زمانی گذشته تیم ما بیشترین زمان خود را در دو حوزه صرف کرده است که عبارتند از:
- ریفکتور و رفع باگهای از پیش مانده
- داکیومنتسازی (که به عنوان یک اصل مهم آن را در پیش گرفتیم)

حالا کمی جزئیتر در خصوص باگها بررسی میکنیم:
در تیم ما باگها به ترتیب اولویت به چهاردسته تقسیم میشوند:
- Blocked
- Critical
- Minor
- Trivial
در نمودار زیر فراوانی هر دسته از باگها را مشاهده میکنید:

و در آخر به سراغ این میرویم که تیم پلی پاد چه میزان بر روی نسخه داخلی (پلی پاد) و نسخه بینالملل خود زمان گذاشته است:

ممنون از توضیحات کامل شما مریم جان. اما سوال اینکه، چطور با انواع چالشها مواجه میشدی؟ چه متدهایی بهکار میگرفتی؟ چه درسی در این چالشها برایت بود؟
وقتی افراد حرفهای راهبری یک تیم را در دست میگیرند، طبعا تو هم اعتماد میکنی و سعی میکنی آن ذهنیت (Mindset) را در خودت ایجاد کنی و بر آن اساس کارها را پیش ببری. هنگام استفاده از یک ابزار ابتدا باید چرایی استفاده از آن را برای خودت حل کنی. سپس سراغ چگونگی و نحوه درست کار با آن بروی.
6 دیدگاه
بسیار عالی.با آرزوی بهترین ها برای پلی پاد.امیدوارم در تمام عرصه ها چه داخلی و چه خارجی موفق باشید و باعث افتخار ایران.
ممنون حسن جان
عالی هستند، به امید درخشش های بیشتر
سپاس
خسته نباشید تیم زحمتکش پلی پاد
ممنون 🙂