هر کنسول بازی ابری با ویژگیهای پایهای و اساسی، شبیه سایر کنسولهای کلاد گیمینگ عرضه میشود. پس چرا برخی از کنسول های بازی ابری، عملکرد بهتری دارند؟ در این مطلب پلی پاد تی وی، ما به دقت، این سوال را پاسخ میدهیم!
فرایند ساده اجرا و تجربه بازی
میدانید چرا برخی از کاربران به جای رایانههای شخصی، کنسولها را ترجیح میدهند؟ اگر بحث پول را کنار بگذاریم و گیمرهای کژوال را در نظر بگیریم، جریان «سادگی» مطرح میشود! کار کردن با کنسولها راحت است. شخص بازی را میخرد، دکمه دانلود را میزند و پس از اتمام نصب بازی، شروع به بازی میکند.
در کنسول بازی ابری، این فرایند حتی راحتتر هم میشود؛ چون نه تنها نیازی به خرید بازیها نیست، بلکه فرایند دانلود هم حذف میشود. گیمر وارد میشود و پس از انتخاب بازی، شروع به تجربه آن میکند. در حالی که در رایانههای شخصی، همیشه بحث انتخاب فروشگاه دیجیتال یا نصب اپلیکیشنهای جانبی هم مطرح است.
فراتر از این، کار کردن با خود رایانهها هم برای همه، ساده به نظر نمیرسد. برخی از کنسول های بازی ابری، یک کامپیوتر مجازی را برای کانفیگ در اختیار کاربر قرار میدهند؛ در اکثر سناریوها، این ایده خوبی نیست! یک سرویس بازی ابری، هر چقدر در ارائه خدمات به گیمرهای عادی، ساده و سرراست عمل کند، مناسبتر است!
پشتیبانی از تنظیمات و گزینههای مختلف
البته که سادگی باید در رأس کار باشد اما نباید معنای نادرستی از این بخش، برداشت شود! پشتیبانی از رزولوشنهای متنوع و نرخ فریم پویا، از بهترین ویژگی های یک سرویس بازی ابری خوب است. در واقع، یک محصول عالی در دنیای کلاد گیمینگ باید این تنظیمات را در سادهترین حالت در دسترس قرار دهد.
یکی از نمونههای این سادگی، تشخیص خودکار سرعت اینترنت کاربر و اعمال تنظیمات براساس آن است. ولی منظور ما این نیست، چرا که همه سرویسهای بازی، این ویژگی را دارند. اشاره اصلی ما به امکان انتخاب دستی رزولوشنها از بسیار کم تا بسیار زیاد است.
به این ترتیب، دو مزیت بزرگ در اختیار گیمر قرار میگیرد: اول، زمانی که اینترنت ضعیف است یا کاربر با محدودیت حجم مواجه میشود، باز هم میتواند بازی کند. دوم، فرد هر وقت به اینترنت مناسبی دسترسی پیدا کرد، امکان لذت بردن از معجزه واقعی بازیها، روی تنظیمات بهتر را خواهد داشت.
قیمت مناسب و پلنهای متعدد
اما بهترین تنظیمات و سادهترین فرایند استفاده از سرویس، در کنار قیمت و انتخابهای مختلف ارزش پیدا میکنند. شکی نیست که ما و همه گیمرها، بر یک قیمت اقتصادی و بهصرفه، اصرار داریم. پس از آن که قیمت پایه به درستی مشخص شد، کاربر باید توان انتخاب پلنهای بیشتری را هم داشته باشد.
در همین راستا، مدتی پیش سرویس ایکس باکس گیمپس، تصمیم گرفت گزینههای اشتراکی بیشتری را در اختیار کاربران قرار دهد. در خصوص سرویسهای نظیر گیمپس که با ویژگیهایی مانند عرضه بازیها در روز اول و یا امکان تجربه آنلاین بازیها ارائه میشوند، این گزینهها حتی مهمتر هم هستند.
تمام سرویسهای اشتراکی از جمله نتفلیکس، به این نتیجه رسیدهاند و ما شاهد این موج جدید هستیم. گاهی اوقات، برخی از موارد، مانند پخش تبلیغات و در عوض، کاهش هزینههای نهایی نیز وجود دارند. هر چند چنین گزینههایی کاملاً به نفع کاربر تمام نمیشوند (یا چندان در کلاد گیمینگ منطقی نیستند)، اما گروه بیشتری از کاربران را راضی میکنند.
سازگاری با دستگاههای مختلف
شعار غیررسمی و گاهاً رسمی تمام صنعت کلاد گیمینگ، «امکان اجرای بازیها در هر زمان و مکان» است. آیا این شعار آنقدر که فکر میکنیم، به مرحله اجرا رسیده؟ نمیتوان با قاطعیت درباره همه کنسولهای بازی ابری حرف زد اما نمونههای خوب این صنعت، حتماً باید به این شعار عمل کنند!
چنین سرویسهایی، به درستی در حال حذف نیاز به سختافزار برای تجربه بازیها هستند. اما وقتی سختافزار تخصصی کنار میرود، شرکتها باید از جایگزین عمومی آنها، پشتیبانی کنند! اندروید، iOS و ویندوز فرقی نمیکند؛ بهترین کنسول های بازی ابری باید روی همه آنها اجرا شوند.
در همین راستا، فرضاً پلی پاد افزون بر اندروید و ویندوز، قابلیت اجرا روی تلویزیونهای هوشمند را هم دارد. هر چقدر سازگاری با دستگاههای بیشتری را شاهد باشیم، سرویس برجستهتری پیشروی ما قرار گرفته است. از مانیتور خودروهای مدرن تا نمایشگر یخچالها! سرویسهای بازی ابری روی کاغذ میتوانند به همه جا نفوذ کنند، پس بهتر است واقعاً این کار را انجام دهند.
کاتالوگ بازیها؛ رو به گسترش و دائم
یکی دیگر از مشکلات واضح سرویسهایی مثل پلی استیشن پلاس و گیمپس، عرضه موقت بازیها روی آنها است. این شرکتها در حفظ بازیهای انحصاری خود روی یک کنسول بازی ابری موفق هستند اما چنین چیزی درباره بازیهای شخص ثالث صدق نمیکند. انتظار گیمرها از یک سرویس بازی ابری خوب، اضافه شدن و باقی ماندن بازیها است!
در حقیقت، ما انتظار داریم کاتالوگ بازیهای یک سرویس کلاد گیمینگ، روز به روز رشد کند و در بدترین شرایط، چیزی از آن، کاسته نشود. انجام این قائده اصلاً ساده به نظر نمیرسد و به همین خاطر، در انتها به آن اشاره کردیم! از طرفی، این احتمالاً مهمترین نشانه و دلیل موفقیت یک سرویس هم خواهد بود.
همه سرویسهای این صنعت حول مفهوم «بازی» هستند. بازیهای بیشتر، موفقیت بالاتر و بازیهای ماندگارتر، سرویس بهتر! همین یک جمله برای بیان مفهوم مورد نظر ما، کافی به نظر میرسد. اضافه شدن آثار کلاسیک و رترو، رویکردی دیگر برای افزایش کیفیت یک سرویس است. وجود بازیهای آنلاین نیز، همینطور و چندین و چند ایده دیگر که این روزها، کمتر میبینیم!
خوشبختانه پلی پاد به زودی در نسخه بعدی، کاتالوگ بازیها خود را به آثار دارای مجوز از بنیاد ملی بازیهای رایانهای، گسترش میدهد. تلاشهای شبانهروزی کارمندان پلی پاد، این موضوع را رقم خواهد زد و انتظار کاربران، به اتمام میرسد.
پلی پاد؛ یک کنسول بازی ابری خوب!
سرویس بازی ابری ایرانی پلی پاد، بهترین نمونه در کشور ما به شمار میرود. پلی پاد روی رزولوشنهای مختلف، برای سازگاری با اینترنت ایران توسعه یافته؛ از یک سمت سرورهای آن داخل کشور هستند و از سمت دیگر، همانطور که بالاتر گفتیم، روی پلتفرمهای بسیاری در دسترس است. در این بین، نباید اضافه شدن کارت گرافیکهای جدید را نادیده بگیریم!
ردهبندی بازیهای پلی پاد، از ایجاد یک تجربه ایمن برای کودکان و نوجوانان اطمینان حاصل میکند. کاتالوگ بازیها هم رو به افزایش است و هیچ عنوانی بعد از اضافه شدن، حذف نمیشود! فرایند اجرای بازیها در کنسول بازی ابری پلی پاد به راحتیِ فشردن یک دکمه است و با یک اپلیکیشن اختصاصی، کار شما را از این هم سادهتر میکند!
آماده تجربه این سرویس هستید؟ فقط کافی است به سایت playpod.ir بروید و بازی بر فراز ابرها را تجربه کنید!