بر اساس آخرین گزارش Niko Partners (یکی از شرکتهای مطرح تحقیقات بازار) بازار بازی ابری در آسیا در سال 2021 به نزدیک 150 میلیون نفر رسید. البته این رقم هنوز به 150 میلیون نرسیده و کمتر از آن است. این شرکت تخمین زده که اکنون 10% کل جمعیت 5/1 میلیارد نفری گیمرهای آسیا، مخاطبان کلاودگیمینگ هستند. این رقم تا سال 2025 به بیش از 500 میلیون نفر خواهد رسید.
در این گزارش تعداد دقیق مشترکان فعلی بازیهای ابری نیامده است. گزارش کل منطقه، خدمات فعلی و چشمانداز کشورهایی همچون چین، کره جنوبی، ژاپن، اندونزی، مالزی، سنگاپور، ویتننام، تایلند، فیلیپین و هند را پوشش میدهد.
گیمرها بیشتر از چه طریق بازی میکنند؟
در گزارش این شرکت از 5/1 میلیارد بازیباز آسیایی، 4/1 میلیارد در موبایل، 5 میلیون در پیسی و 50 میلیون در کنسول بازی میکنند. لیزا کازماس هنسن مدیر شرکت «نیکو پارتنرز» میگوید:«آسیا مانند بسیاری دیگر از جنبههای گیمینگ، در عرصه بازیهای ابری هم پیشتاز است. این نکته هم درباره زیرساخت و هم درباره تعداد شرکتهای موجود در منطقه با محصولات آماده بازار صدق میکند.»
آسیا اولین بازار بازیهای موبایلی است و اولین نقطهای خواهد بود که بیشترین مخاطب بازیهای ابری در تلفنهای هوشمند را به خود اختصاص میدهد. برای همین 5G برای بقای بازیهای ابری یک ضرورت اساسی خواهد بود. چنین شرکتهایی و کل صنعت بازی باید روی سه حوزه اصلی تمرکز کنند تا مطمئن شوند میتوانند خدمات باکیفیت بالا به کاربران ارائه کنند: زیرساخت و شبکه، محتوا و تجربه، ارزش و هزینه.

بازی ابری، کم سن و سال اما قوی
بازیهای ابری هنوز در ابتدای راه خود در منطقه هستند و تنها در چند کشور خدمات بازی ابری ارائه میشود. کره جنوبی، ژاپن و تایوان توسعهیافتهترین بازارهای ابری آسیا را در دستان خود دارند، در حالی که فیلیپین، مالزی و هند هنوز راه زیادی در پیش دارند. در گزارش نیکو کره جنوبی در حال حاضر مناسبترین بازار بازیهای ابری است و احتمال میرود SKT 5GX Cloud Game از ایکس باکس با توجه به مزیتهایی که در محتوا، دسترسی و ارزش دارد، در کنار زیرساختهای قوی 5G و فرهنگ بازی، موفقترین سرویس باشد.
گیمرهایی که با گوشی بازی میکنند، از طریق بازیهای ابری هم میتوانند به بازیهای پیسی دسترسی پیدا کنند و هم حتی با گوشیهای ضعیف بازیها را با کیفیت و گرافیک بالا تجربه کنند. کلاود گیمینگ برای ارائه یک تجربه بازی خوب به اینترنت ثابت نیاز دارد. شاید بعضی از بازیهایی که مصرف و سرعت کمتری دارند، با 4G خوب کار کنند، اما قطعا 5G یا پهنای باند فیبر لذت بازی را چند برابر خواهد کرد. بازیهای ابری همچنین به زیرساختهای تکنولوژیک، سرور و شبکههای قوی نیاز دارند. به این معنا که شرکتها و دولتها باید سرمایهگذاریهای زیادی در این راستا انجام دهند.

بازیگران کلیدی عرصه کلاود گیمینگ
گزارش Niko Partners همچنین به شرکتهایی که نقش کلیدی در کلاودگیمینگ دارند، مانندTencent (Xianyou)، Xbox (Cloud Gaming with Xbox Game Pass) و Nvidia (GeForce Now) اشاره کرده است. برای مثال پلتفرم بازیهای ابری Tencent’s Xianyou که در آوریل سال 2020 راهاندازی شد، بیش از 100 بازی در تلفن همراه، رایانه و تلویزیون ارائه میدهد. این شرکت همچنین یک دسته جدید برای بازی در تلفن همراه ارائه کرده است.
کازماس هنسون در نهایت اشاره میکند که:«شرکتهایی که دارای چندین قسمت از زنجیره ارزش بازیهای ابری هستند، در این حوزه مزیت رقابتی خواهند داشت. شرکتهای متعددی در آسیا فعالیت میکنند که جایگاه خوبی دارند. شرکتهای موجودی که ما آمارشان را داریم، نماینده هر بخش هستند، اما فهرست ما همچنان از این شرکتها کامل نیست.»