پلی پاد یک کنسول بازی ابری است که امکان کلاود گیمینگ را برای علاقمندان به بازیهای ویدئویی فراهم کرده. به غیر از این سرویس گیمینگ ابری ایرانی، سرویسهای دیگری از کمپانیهای مشهور جهان مثل مایکروسافت، سونی و آمازون هم خدمات مشابه را ارائه میکنند.
اما آیا این سرویسها برای استفاده مردم ما در ایران هم مناسب هستند؟ پلی پاد با توجه به اینکه یک سرویس بازی ابری ایرانی است، با توجه به شرایط کشور طراحی شده و به همین دلیل مزایای بسیاری دارد. با این وجود ما به مقایسه کنسول بازی ابری پلی پاد با سایر سرویسهای این حوزه خواهیم پرداخت.
پلی پاد
قطعاً قیمت یکی از تاثیرگذارترین فاکتورها در انتخاب است. کنسول بازی ابری پلی پاد به صورت پیشفرض دارای پلن رایگان است و بسیاری از بازیها را بدون دریافت هزینه در اختیار کاربرانش قرار میدهد. اما اگر میخواهید با محدودیتی مواجه نشوید، میتوانید با تهیه اشتراک پلی پرو سرویس پلی پاد با هزینه ۶۰ هزار تومان، تا یک ماه به ۳ ساعت امکان بازی در روز، بازیها و سرگرمیهای خوب و همچنین زمان کمتر انتظار در صف دست یابید.
هزینه سرویس ماهانه پلی پاد در تبدیل به ارزهای خارجی مخصوصاً دلار، به مقدار ناچیزی میرسد. در واقع ما با هزینه ۲ دلاری در ماه مواجه هستیم که این به معنای ۰.۰۶ سنت در روز است.
مقایسه اشتراک پلی پاد با سرویسهای خارجی
این در حالی است که شما با ۲ دلار تنها میتوانید هزینه ۴ روز سرویسی نظیر کلاود گیمینگ ایکس باکس را پرداخت کنید. به همین منوال تهیه اشتراک سرویسهای خارجی هم برای کاربران ایرانی یک عذاب واقعی است.
بخاطر تحریمها، شهروندان کشورمان مستقیماً نمیتوانند از خدمات بانکها و موسسات مالی خارجی مثل PayPal بهره بگیرند. نرخ تبدیل ارز هم قضیه را به شکل وحشتناکی سختتر میکند. تصور ۳۰ برابر شدن هر ۱ واحد ارز، از آن موضوعاتی است که اساساً تجربه آسان بازی را از بین میبرد.
ثبات و پایداری پلی پاد
خوشبختانه به دلیل وجود سرورهای پلی پاد در داخل ایران، امکان تجربه بازیهای این سرویس با کمترین سرعتهای اینترنت نیز مهیا است. رزولوشن پلی پاد از مقدار 360p الی 1080p قابل تغییر است تا همه کاربران تجربه پایداری داشته باشند. فشردهسازی تصویر، صدا و امکان تغییر نرخ فریم از دیگر گزینههای پلی پاد به شمار میروند. تنظیمات رزولوشن و نرخ فریم حین اولین ورود با توجه به سرعت و کیفیت اینترنت شما تنظیم میشوند.
در این بین نباید فراموش کنیم که کاربران با رعایت محدودیتهای مرسوم، به صورت نامحدود میتوانند از پلن رایگان پلی پاد استفاده کنند. پلی پاد از معدود سرویسهای ابری سراسر جهان محسوب میشود که عنوانی نظیر FIFA 22 را برای تجربه کاربران در دسترس قرار داده است.
کلاود گیمینگ ایکس باکس
مایکروسافت یکی از پیشروترین شرکتهای جهان در زمینه سرویسها و خدمات ابری است. این شرکت چند سال پیش سرویس اشتراکی گیمپس و همراستا با آن، مدتی بعد خدمات مایکروسافت ایکس کلاود را هم راهاندازی کرد.
بدون شک یکی از مهمترین موضوعات مربوط به چنین سرویسهایی، قیمت آنها تلقی میشود. شما برای تجربه بازیهای عرضه شده روی این سرویس باید اشتراک ۱ ماهه گیمپس آلتیمیت را با قیمت ۱۵ دلار ماهانه تهیه کنید. در اینجا یک تفاوت فاحش را با پلی پاد شاهد هستیم.
برخی بازیها از جمله عناوین فرست پارتی استودیوهای خود شرکت در روز عرضه برای این سرویس در دسترس قرار میگیرند اما همانطور که انتظار میرود، هرگز عناوین انحصاری سونی و نینتندو توان عرضه روی آن را ندارند. حداکثر رزولوشن و نرخ فریم برای تجربه بازیها به صورت ابری به ترتیب 1080p و ۶۰ است.
کنسول بازی ابری گوگل استادیا
تقریباً ۳ سال از معرفی سرویس ابری بازیهای ویدیویی گوگل به نام Google Stadia میگذرد اما ظاهراً این شرکت هنوز مطمئن نیست که با آن چه کند. کیفیت فنی استادیا در حد قابل قبولی است اما اینطور به نظر میرسد که در مرور زمان هیچ پیشرفتی را پشت سر نگذاشته است. گوگل مدتی پیش استودیو بازیسازی داخلی خود را هم منحل کرد.
این سرویس دو پلن دارد: پلن رایگان که تنها ۱ بار به مدت ۱ ماه قادر به استفاده از آن هستید و پلن اشتراکی ماهانه که باید برای تهیه آن ۱۰ دلار پرداخت کنید. استادیا در صورت استفاده از اینترنت فوق سریع و پرثبات، اجازه استریم بازیها تا حداکثر رزولوشن 4K و نرخ فریم ۶۰ را میدهد. اخیراً تعطیلی این سرویس تایید شد.
سرویس کلاود گیمینگ آمازون لونا
کنسول بازی ابری آمازون لونا کمتر از ۲ سال قدمت دارد و طبق شواهد انگار آمازون توجه چندانی به آن نشان نمیدهد. برای تجربه بازیهای این سرویس، استفاده از اشتراک Prime Gaming خود آمازون بهترین پیشنهاد است. فراتر از این اشتراک، اگر بخواهید قادر به پرداخت ۱۰ دلار ماهانه برای تهیه مجزای اشتراک آمازون لونا هستید. البته اکثر بازیهای اشتراک ۱۰ دلاری لونا قدیمی هستند و آثار AAA چندانی در میان آنها به چشم نمیخورند.
آمازون امکان خرید اشتراک ماهانه Ubisoft Plus را هم مهیا کرده است. برای خرید این اشتراک باید ماهانه ۱۸ دلار بپردازید که در نهایت نیز به کمتر از ۴۰ بازی دست پیدا میکنید. مجموع هزینه ۱۸ و ۱۰ دلاری آمازون لونا، آن را به یکی از گرانترین سرویسهای ابری بازیهای ویدیویی تبدیل میکند. در مقایسه با چنین چیزی، پلی پاد ارزانترین پلن را ارائه میکند.
کنسول بازی ابری انویدیا جیفورس ناو
انویدیا از گذشتههای دور تبحر خاصی در ساخت کارتهای گرافیک داشته و همین موضوع این شرکت را به سمت پایهگذاری یک سرویس گیمینگ ابری سوق داده است. سرویس ابری انویدیا از کارتهای گرافیک سری RTX بهرهمند است. جیفورس ناو بیشتر شهرت خود را مدیون اجازه استریم بازیهایی است که قبلاً روی Steam، Epic Games Store، GOG، Ubisoft Connect و EA Origin خریدهاید.
جیفورس ناو به شما این امکان را میدهد که بین یکی از پلنهای رایگان (با محدودیت بسیار) الی؟ پلن استریم 1080p و 4K با حداکثر هزینه ماهانه ۲۰ دلار، یکی را انتخاب کنید.
پلی استیشن پلاس پرمیوم
غول ژاپنی، سونی سال ۲۰۱۴ به عنوان یکی از شرکتهای پیشرو در زمینه بازیهای ابری با سرویس پلی استیشن ناو شروع به کار کرد. با این حال چند وقت پیش این سرویس تحت نام پلی استیشن پلاس پرمیوم ریبرند شد.
برای تهیه این سرویس گیمینگ ابری باید ماهانه ۱۸ دلار پرداخت کنید. اگرچه کتابخانه پلی استیشن ناو گسترده است اما بسیاری از بازیها قدیمی هستند. بسیاری از ویژگیهای رایج سرویسهای ابری در پلی استیشن پلاس پرمیوم به چشم نمیخورند و انگار سونی رغبتی به تغییر شرایط ندارد. آثار فرست پارتی شرکت سونی معمولاً با فاصله طولانی روی سرویس ابری سونی عرضه میشوند و از این لحاظ تفاوت معناداری را با گیمپس و کلاود گیمینگ مایکروسافت شاهد هستیم.
12 دیدگاه
سلام پلی پاد عالی هست
لطفا بازی Resident evil 3 remak و Resident evil 7 و marvel spider man رو به پلی پاد اضافه کنید
با تشکر🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
سلام امیرحسین جان،
متاسفانه هیچکدومشون مجوز ندارن
این سایت چقدر نت مصرف می کنه در ساعت لطفا جواب بده
.
سلام من میخواستم فیفا ۲۲ بدونم کی درست میشه
سلام مهدی جان. تحت بررسی هست. انشالا زود درست می شه.
سلام من میخواستم بدونم کی بازی فیفا ۲۲ درست میشه اگه میشه هر چی سریع فیفا۲۲درست کنید من واقعا از سایت شما راضی هستم
ممنون از شما مهدی عزیز. انشالا زود درست می شه.
حرفتون کاملا درسته قیمت رسمیش ۱۵ دلاره
امیدوارم موفق باشید
شادباد 👍
پلی پاد فوق العادست
ویژگی مثبت زیاد داره مثلا تنظیم رزولوشن که تو سرویس های ابری دیگه به این شکل اصلا پیدا نمیشه
اما من سوالم اینه: شما که محدودیتی برای اضافه کردن بازی های انحصاری پلی استیشن ندارید چرا هیچ بازی انحصاری ای رو اضافه نمی کنید؟
و البته از نظر قیمت هم اگر در اینترنت جستجو کنید `خرید گیمپس آلتیمیت` میتونید به قیمت ۴۰ تومان دو ماهه قانونی خرید کنید و قیمت پانزده دلار اشتباه است. سایت های ایرانی بسیار ارزان تر و بدون دردسر کردیت کارت و… می فروشند.
وقت بخیر
نظر لطف شماست
قیمت رسمی گیمپس آلتیمیت ماهانه ۱۵ دلاره و میتونید با مراجعه به وبسایت ایکس باکس این موضوع رو شخصاً ببینید.
اون روشی که شما عرض کردید، برای اولین باره. اگر بخواید روی حساب شخصی خودتون گیمپس آلتیمیت تهیه کنید، تنها یک بار میتونید از این روش استفاده کنید. باقی داستان رو خودتون حدس بزنید