بنابر پیشبینی شرکت تحقیقاتی فناوری Omdia، درآمد بازار گیمینگ ابری جهانی از 1 میلیارد دلار در سال 2020 به 12 میلیارد دلار در سال 2026 خواهد رسید. بعضی از سرویسهای بازی ابری رایگان هستند و برای دسترسی به برخی قابلیتهای اضافه باید هزینه کنید یا به ازای بازیهای جدید پریمیوم و کتابخانه ابری، باید ماهانه 10 دلار یا بیشتر پرداخت کنید. گاهی اوقات کاربران حتی میتوانند بازیها را در کنسولهایشان هم دانلود کنند.
سرویسهای اشتراکی، دنیای بازی ابری را قبضه خواهد کرد

Jijiashvili، تحلیلگر ارشد Omdia میگوید: ایکس باکس مایکروسافت در گیمینگ ابری پیشروی بازار به شمار میآید و شهرت کنسول و کسب و کار رایانش ابری بزرگ این شرکت، Azure، به این امر کمک کرده. بنابر گزارش Omdia، در پایان سال 2021، مایکروسافت و سونی تقریباً سه چهارم کل درآمد بازار بازی ابری را به خود تخصیص داده بودند. در اپریل، ساتیا نادلا، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره مایکروسافت گفت که بیش از 10 میلیون کاربر، بازیهای ایکس باکس را استریم میکنند.
در همین حین سونی، اولین و بزرگترین سازنده کنسول بازی یعنی همان کنسول بازی پلی استیشن مشهور، سرویس گیمینگ ابری خود را هم ارائه کرد. سونی میگوید گیمینگ ابری “بخش اساسی استراتژی کلی کسب و کاری ماست.” کاربران این سرویس با پرداخت ماهانه 17.99 دلار میتوانند صدها بازی را در سرویس PlayStation Plus Premium استریم کنند.
در پی رشد این بازار، سازندگان کنسولهای گیمینگ از استارتآپهای ارائهدهنده سرویسهای گیمینگ ابری اشتراکی گرفته تا طراحان بازیها و غولهای تکنولوژی و گیم با هم به رقابت میپردازند. غولهای بزرگ تکنولوژی مثل آمازون و گوگل هم سرویس گیمینگ ابری دارند، هرچند که گوگل قرار است در ابتدای سال آینده سرویس بازی ابری استادیا را ببندد. در حالیکه قائم مقام مدیرعامل شرکت نتفلیکس گفته که این شرکت در نظر دارد پلتفرم بازی ابری خود را راه بیندازد.
بنابر گزارش Omdia، تا به حال بزرگترین بازار گیمینگ ابری جهان امریکاست و چین و انگلستان هم در رتبههای بعدی قرار دارند. Jijiashvili میگوید، بازار امریکا از نظر درآمد سرویسهای اشتراکی بازی ابری پنج برابر بزرگتر از بازار چین است.
آسیا در سرویسهای گیمینگ ابری اشتراکی از امریکای شمالی پیشی خواهد گرفت

تلاش چین برای صعود در رقابت صنعت گیمینگ ابری
شرکتهای چینی تلاش خود را برای تصاحب شرکتهای غربی و شراکت با سازندگان سختافزار افزایش دادند. رشد بازار چین به دلیل محدودیتهای قانونی این صنعت کند است.
اخیراً Tencent Games، بخشی از ارزشمندترین شرکت چین، Tencent و شرکت سوئیسی Logitech، سازنده لوازم جانبی کامپیوتری، با مشارکت هم کنسول بازی دستی تولید کردند. این کنسول “چندین سرویس بازی ابری” را پوشش خواهد داد. این خود تلاشی در راستای حرکت به سوی دنیای گیمینگ ابری و نویدبخش پیشرفت آتی چین در این حوزه است.
کنسول بازی ابری پلی پاد، تلاش متخصصان ایرانی برای رقابتی جهانی
در ایران، کنسول بازی ابری پلی پاد با تکیه بر دانش تکنولوژی ابری و به کمک متخصصان جوان ایرانی توانست به نگین خاورمیانه تبدیل شود. شما در پلی پاد، بدون سختافزار پیشرفته و صرفاً با اینترنت و گوشی یا کامپیوترتان میتوانید بازیهای روز دنیا را تجربه کنید و با کمترین هزینه لذت ببرید! با پلی پاد، هر دستگاهی، از گوشی هوشمند و تبلت تا PC و لپ تاپ و یا حتی کامپیوتر ضعیفتان به یک کنسول گیمینگ تبدیل میشود!
منبع: Financial Times
1 دیدگاه
👌