خبر پایان فعالیت Stadia در ژانویه سال 2023، یکی از خبرهای داغ بازار بازی ابری سال 2022 بود. خبرهای جدید حاکی از آن است که گوگل مرگ استادیا را بهتر از حیاتش مدیریت کرده. این شرکت با دقت و توجه خاصی اقدام به بستن سرویس بازی ابری استادیا میکند. توجهی که در زمان ارائه این سرویس بیسابقه بود.
Google در سال 2019 به دنیای رقابت با غولهای گیمینگ قدم گذاشت!
به گزارش پلی پاد تی وی، گوگل، سرویس گیمینگ ابری استادیا را در سال 2019 با هدف تار و مار کردن رقبایی همچون مایکروسافت، سونی و نینتندو راهاندازی کرد. اما نتوانست به حد مطلوبی توجه مخاطبانش را جلب کند. در نهایت، Google Stadia، سرمایهگذاری خطرپذیر این غول تکنولوژی در صنعت بازیهای ویدئویی، پس از حدود سه سال از شروع به کارش، در سال 2022 نفسهای آخرش را کشید و پرونده کاری خود در حوزه بازی ابری را در ابتدای 2023 بست.
بازگرداندن هزینه نرم افزار و حتی سختافزار!
گوگل در اقدامی بیسابقه تمامی هزینههایی را که کاربران برای خرید نرمافزار و پرداختهای درون برنامهای در استادیا متقبل شده بودند به آنها بازگرداند. با توجه به از بین رفتن دسترسی این سرویس، این اقدام منطقی است. اما نکته قابل توجه این است که این شرکت حتی هزینه پرداخت شده برای سختافزار گوگل استادیا یعنی کنترلر آن را هم بازگرداند. کاری که مایکروسافت برای Zune انجام نداد.
گذشته از آن، گوگل تا جایی پیش رفت که نه تنها هزینه سختافزار را بازگرداند، بلکه کنترلرش را هم تا حدودی قابل استفاده نگه خواهد داشت. این شرکت به تازگی اعلام کرد که بروزرسانی جدیدی از کنترلر استادیا منتشر کرده. کاربران با بروزرسانی کنترلرشان میتوانند قابلیت بلوتوث آن و امکان استفاده از آن را با دیگر دستگاهها را فعال کنند. پس، کاربران نه تنها هزینه خرید کنترلر را دریافت کردند، بلکه باز هم میتوانند تا حدودی از آن استفاده کنند و این فوقالعاده است!

اشتباهات گوگل در قبال استادیا!
سه مشکل استادیا در زمان فعالیتش به شرح ذیل بود:
- مدل کسب و کاری: مشترکان نتفلیکس را میخواستند؛ سرویس اشتراکی مجموعهای از بازیها. هیچکس دلش نمیخواست برای بازیهایی هزینه جداگانه بپردازد که صرفاً بر روی ابر به آنها دسترسی دارد.
- بازیهای انحصاری: در گوگل استادیا بازی انحصاری وجود نداشت. گوگل روی قرارداد با شرکتهای شخص ثالث زیاد کار نکرد و قبل از اینکه استودیوی داخلی انحصاریاش شروع به کار کند، آن را بست. حتی Amazon Games هم کارهای بیشتری از استودیوی استادیا انجام داد.
- پشتیبانی: در یک نگاه میتوان فهمید که تیم استادیا و منابع انسانیاش در طی زمان کوچک و کوچکتر شدند چرا که استادیا شروع موفقیتآمیز و پرآوازهای نداشت که سرمایه یا منابع انسانی خاصی جذب کند و اوضاعش را متحول کند.
با همه این اوصاف، خوب است که علیرغم موفقیت گوگل استادیا، مشترکان این سرویس پولهایشان را از دست ندادند و حتی یک کنترلر بلوتوثی رایگان هم نصیبشان شد.
سرویس گیمینگ ابری پلی پاد
اما نگران نباشید! پلی پاد، محصول شرکت دانش بنیان الماس فناوری ابری پاسارگاد (آلفا)، با تکیه بر دانش جوانان این مرز و بوم و تکنولوژی سرویس ابری آمده تا بماند. در حالیکه کشورهای آسیایی مثل مالزی از غولهای گیمینگ ابری مثل Nvidia GeForce Now برای فراهم کردن امکان بازی برای شهروندانشان کمک میگیرند، پلی پاد با وجود تحریمها همواره روی پاهای خودش ایستاده تا فرصت بازی مناسب و ارزان را برای گیمرهای ایرانی فراهم کند.
منبع: Forbes