در حال حاضر بازی به کمک تکنولوژی ابر بخش کوچکی از بازار ویدئوگیم فعلی را تشکیل داده اما بخش عمدهای از دادخواست کمیسیون تجارت فدرال (FTC) این حوزه را شامل میشود. وظیفه این کمیسیون جلوگیری از رقابت غیرمنصفانه در تجارت است. به همین دلیل است که دادخواست او بر علیه خرید شرکت اکتیویژن بلیزارد با رشد 0.54% توسط شرکت مایکروسافت با افت سهام 0.80 درصدی است.
بازی ابری چیست؟
بازی ابری یک تکنولوژی نوظهور است که امکان استریم بازی ویدئویی را تقریباً در هر دستگاه متصل به اینترنت برای کاربران فراهم میکند، درست همانطور که فیلمها و سریالها بر روی نتفلیکس، Hulu و دیگر پلتفرمهای استریم فیلم منتشر میشوند.
مدل کسب و کاریای که همگام با بازی ابری توسعه پیدا کرد، سرویس اشتراکی بود که در آن مصرفکنندگان با پرداخت اشتراک ثابت ماهانه یا سالانه به مجموعهای از بازیهای دسترسی پیدا میکردند. بازیکنان با بازی ابری دیگر نیازی به دانلود بازیها ندارند و حافظه سیستمشان اشغال نمیشود و نیازی نیست برای خرید سخت افزارهایی مثل کنسول یا سیستم پیشرفته هزینه کنند.
حفاظت FTC از بازار بازی ابری
فعالان صنعت ویدئوگیم و FTC پیشبینی کردند که در سالهای پیش رو بازار گیمینگ ابری بزرگتر خواهد شد. FTC میگوید با دادخواستش از بازار توزیع ویدئوگیم محافظت میکند و مراقب است که بازار کنونی و آینده توسط شرکتهای معدود تصاحب نشود.

مایکروسافت با سرویس اشتراکی خود به نام Xbox Game Pass رهبر کنونی گیمینگ ابری است. معامله 75 میلیارد دلاری مایکروسافت با اکتیویژن با افزودن فرانچایزهای پرمخاطبی مثل “Call of Duty” و “World of Warcraft” محتوای آن را رونق میبخشد.
مایکروسافت متعهد شده که در برابر دادخواست FTC از خود دفاع کند و اعلام کرده که در بازار کنسول فعلی رقبایی هم دارد. پلی استیشن محصول سونی و نینتندو سوئیچ محصول Nintendo از رقبای محصول مایکروسافت هستند. به همین دلیل است که مایکروسافت میزان فروش ایکس باکس را برملا نمیکند.
این غول تکنولوژی همچنین گفته که در رقابت موبایلی هیچگونه حضور تأثیرگذاری ندارد اما ناگفته نماند که این بخش از صنعت ویدئوگیم بیشترین درآمد را از آن خود کرده. شرکتهای اپل و آلفابت (گوگل)، سازندگان اصلی سیستم عاملهای گوشیهای هوشمند، در دسترسی کاربران به بازیهای موبایلی نقشی حیاتی دارند و بخشی از فروش اشتراکی و درون برنامهای طراحان بازیها را تشکیل میدهند.
تلاش سونی برای مقابله با مایکروسافت
Xbox Game Pass که در سال 2017 بهرهبرداری شد، کتابخانه ابریای از صدها بازی را به ازای 9.99 دلار برای مشترکان فراهم میکند. در طرح اشتراکی پایه مشترکان میتوانند بازیهای جداگانه را بر روی Xbox یا کامپیوتر خود دانلود کنند تا در هر زمانی اجرا کنند. مشترکان با پرداخت 14.99 دلار برخی از بازیها را بر روی ابر اجرا میکنند که نشاندهنده اشتیاق مایکروسافت برای تبدیل شدن به “نتفلیکس گیمینگ” است. این شرکت در ژانویه اعلام کرد که 25 میلیون مشترک دارد.
از سوی دیگر، سونی با تمام قوا با دولتهای کشورهای سراسر دنیا مذاکره میکند تا جلوی معامله مایکروسافت و اکتیویژن را بگیرد. شرکتهای دیگر هم در تلاشند سرویسهای اشتراکی بازی ابری خود را راهاندازی کنند. در حال حاضر، بنابر تخمین شرکت تحقیقاتی Omdia، مایکروسافت، نقشآفرین اصلی این حوزه، 60 درصد از کل بازار را به خود اختصاص داده است.
منبع: Wall Street Journal