سرویس بازی ابری Shadow را شرکت فرانسوی Blade توسعه داده است. فناوری آنها مبتنی بر سرورهای ویندوز 10 است که بازیهای ویدیویی را به شیوه Cloud Computing اجرا میکنند. برخلاف سایر سرویسها مانند Google Stadia یا GeForce Now و همچنین Amazon Luna، این سرویس به اجرای بازیهای ویدیویی محدود نمیشود، زیرا Shadow.tech دسترسی ابری به زیرساخت کامل رایانه شخصی را هم فراهم میکند. با پلی پاد تی وی همراه باشید، تا با این سرویس کلاودگیمینگ بیشتر آشنا شویم.
اگر با کلاودگیمینگ و سرویس بازی ابری آشنا نیستید، ما برایتان توضیح میدهیم. در صورتی که اهل گیم باشید، حتما با قیمتهای کنسولهای گیمینگ آشنا هستید. همینطور بارها شده که به دنبال دانلود و خرید بازی محبوبتان بودید. با سرویس کلاود گیمینگ مثل نتفلیکس که بدون نیاز به خرید فیلم، با اشتراک ماهانه فیلمهای محبوبتان را میبینید، میتوانید گیمهای محبوبتان را بازی کنید. نمونه ایرانی Shadow و بسیاری از سرویسهای ابری بازی هم پلی پاد است، با مجموعهای متنوع از بازیهای محبوب.
سرویس بازی ابری Shadow از کجا شروع به کار کرد؟
در سال 2015، امانوئل فروند، استفان هلیوت و آشر کاگان-کریو استارتآپی به نام Blade ایجاد کردند تا سرویس بازی ابری Shadow را معرفی کنند. در آغاز سال 2016، آنها 3 میلیون یورو سرمایه، سپس 10 میلیون و پس از آن در سال 2017 با سرمایهگذاران متعدد، 51 میلیون یورو جذب کردند. اگر فکر میکنید اوضاع بهتر از این نمیشود، باید به عرضتان برسانیم که در سال 2019، شادو 30 میلیون یورو افزایش را به چشم دید.
اما این همهاش نیست. کاربران شادو هم سیری صعودی را طی میکردند. در اکتبر 2019، Shadow بیش از 70000 کاربر داشت و در نوامبر 2020، آنها اعلام کردند که بیش از 100000 کاربر فعال دارند. با این همه اوضاع همیشه هم به وفق مراد این کمپانی نبود. شادو با اعلام ورشکستگی در سال 2021 و تغییر مدیر عامل و اعضای تیم مشکلات زیادی را به خودش دید و دچار افول شد. اما با غلبه به مشکلات دوباره بلند شد و تا امروز با قوت مشغول به کار است.

نقاط قوت و ضعف سرویس بازی ابری Shadow
شعار کنسول بازی ابری Shadow «بازی با عملکرد بالا، در دسترس برای همه» است. اما این همهاش نیست. این سرویس یک کالکشن بسیار غنی از انواع بازیها را هم فراهم کرده. البته این ویژگیها هزینه هم دارد. هزینه شادو نسبت به سایر سرویس های ابری بازی بیشتر است. در مجموع میتوان نقاط قوت آن را این موارد دانست:
- عملکرد فوقالعاده
- پشتیبانی تقریبا همه بازیهای پیسی
- قابل استفاده در کامپیوتر و برنامههای اندروید و iOS
- سهولت در استفاده
اما نقاط ضعف شادو:
- سرویسهای محدود (شادو تنها 6 مرکز داده در اروپا و آمریکا دارد که البته همان مراکز پوششدهی خوبی دارند)
- هزینه بالا (اگر اشتراک سالانه را بخرید، ماهی 25 دلار درمیآید، اما اگر هر ماه بخواهید اشتراک بخرید باید 35 دلار ناقابل بپردازید)
- روی تلفن همراه بازی بدون کنترلر دشوار است و نیاز به کنترلر گیمینگ دارید

چطور از کنسول بازی ابری Shadow استفاده کنیم؟
معمولا در کلاودگیمینگ اگر عجله داشته باشید یا سرورها شلوغ باشند، با مشکل مواجه خواهید شد. مشکلی که Shadow حل کرده. شما یا میتوانید برنامه Shadow را روی سیستمتان نصب کنید و اشتراک بخرید، یا رایانه ابری Shadow با ویندوز 10 را خریداری کنید. یعنی هنگام خرید کامپیوتر ابری شادو، در واقع یک رایانه مخصوص بازی برای سیستم خودتان میخرید. مناسب با کارت گرافیک GTX 1080 و 12 گیگابایت رم DDR4 و البته 256 گیگابایت فضای ذخیرهسازی اختصاصی و سرعت دانلود 1 گیگابیت در ثانیه؛ که میتوانید از راه دور به آن دسترسی داشته باشید.
با نصب پیسی ابری شادو، شما یک ویندوز 10 کامل را روی کامپیوترتان نصب میکنید. یعنی هر کاری که به طور معمول در رایانه با ویندوز 10 انجام میدهید، قابل اجرا است. میتوانید مرورگر مورد علاقهتان را دانلود کنید، وضوح را تا 4K تنظیم کنید و خیلی کارهای دیگر. شادو در اصل یک پلتفرم بازی ابری نیست، یک پلتفرم رایانش ابری است.

سرویس ابری شادو: دسترسی محدود اما مطلوب
شادو درهای رحمتش را به روی همه باز نکرده. چند ایالت آمریکا و چند کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه، بلژیک و سوئد)، تنها مراکز داده Shadow را تشکیل میدهند. این هم خوب است و هم بد. از یک طرف مثلا ما در ایران به آن دسترس نداریم و از طرف دیگر، با پوششدهی محدود تلاش کرده روی کیفیت بیشتر تمرکز کند تا کمیت. اما اگر در ایران اهل گیم هستید و دوست دارید بازیهای کنسولی را هرجا، روی هر وسیلهای از لپتاپ تا تلفن همراه امتحان کنید، کنسول بازی ابری پلی پاد ، گزینه مناسبی برای شما است. انواع بازیهای ریسینگ، جنگی و فوتبالی در پلی پاد موجود است و تنها با اینترنت قادر به اجرای آنها خواهید بود.
1 دیدگاه
پلی پاد از همشون بهتره ^_^