گمینگ ابری موضوعی چالشی در جوامع بازی ویدئویی است. برخی دسترسی سریع به بهترین عناوین و امکان بازی از هر جایی را دوست دارند. برخی افراد گلایه میکنند که عملکرد بازیهای ابری به پای بازیهای ویدئویی در کنسول یا PC نمیرسد. اما حتی منتقدان این تکنولوژی هم میگویند که در سالهای آینده گیمینگ ابری مجرای اصلی صنعت گیم خواهد بود.
هرچند که تا به امروز مسیر گیمینگ ابری پر از فراز و نشیب بوده. کمی قبل گوگل خبر تعطیلی کنسول بازی ابری استادیا را اعلام کرد. بنابر این خبر، سرویسدهی آن تا هجدهم ژانویه سال 2023 به طور کامل به پایان میرسد. گوگل در طی اقدامی بیسابقه، هزینه خرید سختافزار و همچنین بازیهای استادیا را به مشترکان برگرداند. ما در مقالهای جداگانه به علت شکست استادیا پرداختهایم، برای اطلاعات بیشتر مطالعه آن را به شما پیشنهاد میکنیم.
عصر سوم بازی
اگر دوران انتشار بازیهای ویدئویی جدید از سوی شرکتهایی مثل GameStop را عصر اول و شروع دانلود دیجیتال بازیها را عصر دوم بدانیم، بیشک گیمینگ ابری عصر سوم بازی میشود. سرنخ آن را میتوانیم در دیگر رسانههای سرگرمی مثل موسیقی و فیلم پیدا کنیم که موفقیت زیادی در مدلهای استریمینگ داشتند. سازندگان کنسول و بازیهای ویدئویی هم به دنبال راهی گشتند که مجموعهای از عناوین بازی را فوری و به محض تقاضا به بازیکنان ارائه دهند.
مفهوم بسیار ساده است! بازیها بر روی سرورهای ابری قرار دارند و بازیکنان میتوانند با هر دستگاهی که صفحه نمایش داشته باشد (مثل گوشی هوشمند، کامپیوتر و …) به آنها دسترسی داشته باشند. بازیکنان در طی چند ثانیه میتوانند یک عنوان را انتخاب کنند و وارد بازی شوند. آنها میتوانند بازی خود را بر روی آن دستگاه متوقف کرده و بعداً در دستگاهی دیگر آن را ادامه دهند. این سرویسهای گیمینگ ابری از طریق اینترنتی با سرعت 10 مگابایت بر ثانیه (Mbps) یا بیشتر کار میکنند. البته، ترجیح بر اینترنت پرسرعت است.

به دلیل وجود چنین کنسولهای گیمینگ ابری است که اپیک گیمز توانست Fortnite را به گوشیهای آیفون و اندروید بیاورد. با وجود روابط تیره و تار اپیک و اپل (و گوگل)، اپیک گیمز با قرار دادن بازیاش بر روی استور ایکس باکس، بدون نیاز به جستجو در اپ استور، بازی را در اختیار کاربران موبایلی قرار داد.
آینده گیمینگ ابری چگونه خواهد بود؟
مایکروسافت قطعاً به مدل گیمینگ ابری اشتراکی خود تکیه خواهد کرد. سرویس اشتراکی Game Pass مایکروسافت به بازیکنان کتابخانهای ابری شامل صدها عنوان را عرضه میکند که بسیاری از آنها از طریق سرویس گیمینگ ابری xCloud موجود هستند.
پیشبینی میشود با ارائه استریم عناوین جدید و محبوب ایکس باکس بدون نیاز به تهیه کنسول 500 دلاری، مایکروسافت بتواند مخاطبانی تازه را به خود جذب کند؛ کسانی که قبلاً اهل بازی نبودهاند یا به دلیل افزایش قیمت از آن دست کشیده بودند. در عصر استریم بازیهای ویدئویی، پرداخت اشتراک ماهانه 15 دلار برای صدها عنوان بسیار مطلوبتر از پرداخت 70 دلار صرفاً برای یک بازی است. نظر شما چیست؟

منبع: Fortune