صنعت ویدئوگیم هر سال، هر ماه و هر هفته پیشرفت میکند. برخی نوآوریها بیش از بقیه دیده میشوند و مورد توجه قرار میگیرند. پیشرفت و توسعه زیرساختها برای عرضه هر کنسول بازی ابری چنین شکلی دارد و باید بپذیریم که نگاه ما به آینده را طوری دیگر رقم خواهد زد. اما در سال ۲۰۲۳ چطور؟ با ما همراه باشید تا به معرفی و مقایسه بهترین سرویسهای گیمینگ ابری در سال گذشته بپردازیم.
ایکس باکس کلاد گیمینگ
مایکروسافت تمام توان خودش را صرف سرویسهای اشتراکی در صنعت بازی کرده است. به همین دلیل، عجیب نیست اگر بگوییم مهمترین کنسول نسل نهمی این شرکت، ایکس باکس سری ایکس نیست؛ بلکه گیمپس، اصطلاحاً کنسول نسل نهمی حقیقی مایکروسافت محسوب میشود.
در بطن این سرویس اشتراکی جذاب، مایکروسافت یک برگ برنده دیگر را هم ارائه میکند: کلاد گیمینگ. اگر گیمپس را سرویس اصلی فعلی مایکروسافت بدانیم، کلاد گیمینگ بدون شک آینده سرویسهای این شرکت خواهد بود. وجود بیش از ۴۵۰ بازی این حقیقت را بیشتر نمایان میکند.
افزون بر آن، امکان استریم روی گوشی اندروید، PC، آیفون، آیپد، مک و حتی تلویزیونهای هوشمند سامسونگ، این سرویس را بسیار خاص جلوه میدهد. کاربر برای دسترسی به کلاد گیمینگ ایکس باکس، باید ۱۵ دلاردر ماه هزینه کند. هر چند استریم روی این کنسول بازی ابری به رزولوشن 1080p محدود است، اما ثبات خوبی دارد.
پلی استیشن پلاس پرمیوم
سرویس گیمینگ ابری سونی چند سال پیش با نام پلی استیشن NOW شناخته میشد. در آن زمان توجه کاربران به استریم بازیها بسیار کمتر بود. به همین ترتیب، در مرور زمان، این سرویس از مرکز توجه گیمرها بیرون رفت. هر چند برند پلی استیشن همیشه با نگاهی به افق حرکت میکند، اما به دفعات محصولاتی را عرضه کرده که مورد توجه قرار نگرفتهاند.
سونی با مشاهده پتانسیلهای بازار کنسول بازی ابری، تغییر و تحولاتی اساسی را در پلی استیشن پلاس ایجاد کرد تا این حوزه را مجدداً در اکوسیستم محصولات ویدئوگیم خود احیا کند. بنابراین، در حال حاضر گرانترین پلن اشتراک پلی استیشن، دارای ویژگی استریم همهست. متأسفانه این ویژگی در پلن Essential و Extra در دسترس نیست اما هر گیمری میتواند از مزایای آن در پلن Premium بهرهمند شود.
به باور رسانهها و گیمرها، از زمان ریبرند پلاس، یکی از بزرگترین مزایای پلن پرمیوم سرویس بازی ابری سونی، امکان استریم با رزولوشن 4K است. کتابخانه بازیهای انحصاری پلی استیشن ۴ و ۵ در کنار رزولوشن بالا، کنسول بازی ابری سونی را به یک رقیب باورنکردنی در دنیای گیمینگ ابری تبدیل کرده است.
گیمینگ ابری به سلیقه گیمر: انویدیا جیفورس NOW
بدون فوت وقت، باید اعتراف کرد سرویس بازی ابری متعلق به انویدیا به سادگی میتواند هم ارزانترین و هم گرانترین سرویس ابری بازار باشد! سال گذشته میلادی با ادامه ماجراجوییهای انویدیا در حوزه هوش مصنوعی، ارزش بازار این شرکت ۳ برابر شد! شرکتی که توانایی بینظیری در تولید کارتهای گرافیک برای تمام حوزهها دارد، به سادگی هم میتواند قیمت سرویس ابری خودش را پایین بیاورد.
اما در مورد بازیها، قیمتگذاری دست انویدیا نیست. انویدیا اجازه میدهد بازیهای خودتان را از روی فروشگاههای استیم، GOG، اپیک و یوبیسافت کانکت استریم کنید. انویدیا از مهارت خودش در دنیای سختافزار کمک میگیرد تا بیش از ۱۵۰۰ بازی را با حداکثر رزولوشن 4K در اختیار بازیکنان قرار دهد.
اگر میخواهید به یک کارت گرافیک RTX 4080 و استریمهایی با مدت زمان ۸ ساعت در روز دست پیدا کنید، تنها راه شما پرداخت ۲۰ دلار ناقابل در ابتدای هر ماه است! نسخه محدود ۱ ساعته استریم هم در دست قرار دارد که البته بعید است هیچ کاربری صرفاً به آن بسنده کند. در انتها هیچکس نباید فراموش کند برای رسیدن به نهایت پتانسیل انویدیا جیفورس NOW، به یک اینترنت فوق استثنائی نیاز است.
آمازون لونا
آمازون در صنعت خرید و فروش، دستگاههای هوشمند خانگی، زیرساختهای شبکه و سرور، حمل و نقل و حتی سینما، حرفهای زیادی برای گفتن دارد. ارقام شگفتانگیز درآمد سالانه این شرکت راه را برای تسلط بر هر صنعتی باز میکند. صنعت گیمینگ ابری جدیدترین حوزه علاقهمندی این شرکت است و طی یکی دو سال گذشته، زیاد از آن گفته و شنیدهایم.
در واقع، لونا بیشتر به درد آن دسته از گیمرهایی میخورد که همین حالا از خدمات آمازون استفاده میکنند و به اکوسیستم این شرکت متصل هستند. بیدلیل هم نبود که به گستره کاری آمازون اشاره کردیم! شما با اشتراک ۱۰ دلاری میتوانید به بیش از ۱۰۰ بازی برای استریم با حداکثر رزولوشن 1080p دسترسی پیدا کنید. قابلیت استریم این بازیها روی تبلتهای Fire و دستگاههای Fire TV این شرکت هم مهیاست.
همانطور که میبینید، تعداد بازیهای محدود و حداکثر رزولوشن پشتیبانی شده، اجازه نمیدهند تعریفی از این محصول گیمینگ ابری آمازون انجام دهیم. این شرکت بخش عظیمی از وبسرویس جهان را تأمین میکند و در عین حال، هیچ اهمیتی به توسعه زیرساخت بخش کنسول بازی ابری ندارد!
پلی پاد؛ کنسول بازی ابری ایرانی
اگر این مقاله را مطالعه میکنید، به این معناست که شما در ایران هستید. دسترسی و استفاده از کنسولهای بازی ابری، همیشه نیازمند سرعت اینترنت و پینگ مناسب است. این نیازمندیها در کشورهای زیادی هنوز هم به سادگی در اختیار عموم مردم نیست. پلی پاد در داخل کشور، در تلاش است که با بدترین شرایط اینترنت از نظر سرعت و پایداری، بتواند امکان تجربه بازی را به کاربران ایرانی عرضه کند.
شما با فشار یک دکمه، میتوانید سرعت و شرایط اینترنت خودتان را بررسی کنید.سپس در ادامه، به سادگی میتوانید با هزینهای کاملاً معقول (و البته یک بخش رایگان)، مشغول تجربه بازیها شوید. بازیهای پلی پاد روز به روز افزایش پیدا میکنند و نیازی نیست به ازای هر بازی، مبلغی بیشتری بپردازید.
همه چیز در اختیار شماست تا بازیهای دلخواه خود را بدون سختافزار گیمینگ تجربه کنید. کنسول بازی ابری پلی پاد اولین سرویس بازی ابری در ایران و خاورمیانه است. اگر به دنبال کنسول بازی ابری ایرانی با قیمتی مقرونبهصرفه و سرورهای داخل ایران با کمترین تأخیر هستید، پلی پاد اینجاست، همین حالا میتوانید آن را تجربه کنید.
راستی پلی پاد به مناسبت حضور تیم ملی ایران در جام ملتهای آسیا رایگان شده است و میتوانید همه بازیهای آن را به مدت محدود تجربه کنید! پس، منتظر چه هستید؟