زمانی که صحبت از فیلم سینمایی بازی محبوبمان میشود، همه خونمان به جوش میآید که کدام بازیگر باید نقش شخصیت مورد علاقه ما را بازی کند یا فیلم تا چه اندازه میتواند به فضای بازی نزدیک باشد. در این مقاله پلی پاد 10 تا از فیلمهای سینمایی معروف را که از بازیهای شناخته شدهای الهام گرفتهاند؛ به شما معرفی میکنیم. اگر اثری از قلم افتاده است که به نظر شما میتوانست در این لیست جای بگیرد، به فهرست اضافه کنید.
فیلم سینمایی اساسین کرید (Assassin’s Creed)
شاید یک کارگردان باید دل و جرئت زیادی داشته باشد که به سراغ ساخت اقتباس سینمایی از یک بازی ویدئویی، آن هم از نوع محبوبش برود. گیمرها ساعات زیادی را صرف یک بازی میکنند، آنها برای اینکه برنده شوند، باید دقت بسیاری به خرج دهند و همین موجب میشود تا تبدیل به بهترین منتقدان فیلم سینمایی مربوط به آن باشند. اساسین کرید یکی از همین موارد بود که با نقدهای بسیار کاربران مواجه شد.
فرقه اساسین آنقدر ایرادات فاحش داشت که حتی حضور بازیگران مطرح مانند مایکل فاسبندر، ماریون کوتیار و جرمی آیرونز هم نتوانند خطاهای کارگردانی را جبران کنند. این اثر نتوانسته خط داستانی اساسین را به خوبی پیش بگیرد و به اثری گیجکننده تبدیل شده که تلاش کرده به یک فیلم سینمایی فلسفی تبدیل شود. فیلمبرداری ضعیف و صحنههای اکشن کسلکننده همه این پیام را به تماشاگر میدهند که انگار کارگردان هیچ شناختی از این بازی نداشته است.
وارکرفت (Warcraft)
یکی از ویژگیهایی که فیلم سینمایی وارکرفت را بین طرفداران این بازی محبوب میکند تعهد کارگردان به حفظ کلیه عناصر بازی است، طوری که به نظر میرسد خود بازی در قالب فیلم سینمایی درآمده. زمان زیادی طول کشید تا وارکرفت در قالب فیلم سینمایی به نمایش عمومی دربیاید، اما پس از اکران مورد انتقاد بسیاری از گیمرها قرار گرفت. آنها معتقد بودند اگر این فیلم سینمایی به صورت انیمیشن ساخته میشد، میتوانست موفقتر عمل کند تا جلوههای ویژه فیلم برای مخاطبان آزاردهنده نشوند.
کسانی که آثار هابیت و ارباب حلقهها را دیده باشند و در عین حال خود را جزو طرفداران و بازیکنان حرفهای وارکرفت نیز بدانند، احساسات متناقضی نسبت به نسخه سینمایی آن دارند. دیدن صحنههایی که ساعتها بازیکن در آنها نبرد کرده است روی پرده نقرهای سینما، گرچه برای بسیاری جذاب بودند، اما شخصیتهای متعدد، ضعف در پرداخت کاراکترها و سردرگمی کارگردان بسیاری را در عین حال سرخورده کرد.
رزیدنت ایول (Resident Evil)
برخی از بازیکنان حرفهای فیلم سینمایی رزیدنت اویل را توهین به این بازی قلمداد کردهاند. چراکه با وجود انتقادات گیمرها، نه تنها اصلاحی در بازی صورت نگرفته، بلکه چندین قسمت هم از آن ساخته شده است. شخصیتپردازی ضعیف، داستان بیربط و بسیاری از ایرادات تکنیکال این اثر را یک اقتباس منفور از بازی ویدئویی آن کرده است.
میلا یوویچ بازیگر شناخته شده هالیوود تلاش خود را کرده است تا یک بازی قابل قبول ارائه کند، اما فیلم به قدری ایراد دارد که قابل جبران نیست. بسیاری از طرفداران بازی، با وجود تمام انتقادات، همچنان فیلم را دوست دارند، چراکه دیدن اثر سینمایی ساخته شده از بازی که با آن زندگی کردهاند، هیجان خاص خود را دارد. اگر شما هم از طرفداران رزیدنت اویل هستید، میتوانید نقد آخرین نسخه بازی این مجموعه با نام رزیدنت اویل ویلج را اینجا بخوانید. همچنین نسخه بازسازی شده رزیدنت ایول 2 و رزیدنت ایول 3 را هم در پلی پاد بازی کنید.
فیلم سینمایی سونیک خارپشت (Sonic the Hedgehog)
سونیک از همان ابتدا، پیش از اکران، مورد حمله بسیاری از طرفداران این بازی ویدئویی قرار گرفت. زمانی که تصاویر کاراکتر سونیک منتشر شد، شباهتی به آنچه سالها در سگا بازی میکردیم نداشت. پس از انتقادات فراوان، طراحان ایرادات وارده را برطرف کرده و ظاهر سونیک را به آنچه در خاطرهها بود، نزدیکتر کردند. بازی سونیک داستان خاصی نداشت، برای همین کارگردان میتوانست به راحتی یک خط داستانی هیجانانگیز و سرعتی به آن ببخشد.
حضور جیم کری بازیگر مطرح هالیوود در نقشی که کاملا بر آن تسلط داشت، توانست نظر بسیاری از مخاطبان را جلب کند. سونیک از جمله اقتباسهای پرهزینه نیز محسوب میشود. شاید شوخیها کمی لوس باشند و فیلم هم کودکانه به نظر برسد، اما بازسازی خاطرات قدیمی برای بزرگترها و علاقه کودکان به سونیک، توانست این اقتباس سینمایی را اثری قابل قبول کند.
سایلنت هیل (Silent Hill)
فیلم سینمایی تپه خاموش که به انگلیسی Silent Hill نامیده میشود، اقتباسی قوی از بازیهای ویدئویی محبوب با همین نام است. فیلمبرداری قوی، بازیهای واقعی و خط داستانی جذاب، توانست نظر طرفداران همیشگی سایلنت هیل را جلب کند. البته ایراداتی همچون جلوههای ویژه ضعیف مورد انتقاد بسیاری از مخاطبان قرار گرفت ولی در مجموع میتوان این اثر را اقتباسی قابل قبول از یک بازی ویدئویی پیچیده دانست.
فیلم سینمایی جنون سرعت (Need for Speed)
آرون پل که با سریال برکینگ بد (Breaking Bad) برای همه آشنا است، یکی از بهترین گزینهها برای بازی در فیلم سینمایی جنون سرعت است. این فیلم شاید از نظر جذابیت ماشین سواری به پای سریع و خشن (Fast and Furious) نرسد، اما به خوبی توانسته است یک بازی ویدئویی پرسرعت را در قالب فیلم سینمایی درآورد. سکانسهای تعقیب و گریز بهجا از آب درآمدهاند و حس یک بازی ویدئویی را به خوبی منتقل میکنند، اما متاسفانه ضعف فیلمنامه باعث شده این اثر، به عنوان یک فیلم سینمایی چندان قوی نباشد.
مورتال کمبت (Mortal Kombat)
یکی از بازیهای محبوب بین نسلهای مختلف گیمرها مورتال کمبت است. این بازی مبارزه کلاسیک طی سالها طرفداران بسیار و متعصبی را برای خود کسب کرده است. همین عامل کمپانیهای مختلف فیلمسازی را قلقلک میدهد تا به دنبال ساخت فیلم سینمایی از آن باشند. از این بازی تاکنون 3 فیلم سینمایی ساخته شده است، اولی در سال 1995 ساخته شد که به عنوان اثری معمولی و تا حدی مناسب شناخته میشود. چند سال بعد یک اقتباس دیگر از آن در پرده سینماها ظاهر شد، که به قدری ضعیف بود که هیچکس حتی آن را نقد هم نمیکند.
مورتال کمبت 2021 ، پس از چندین سال انتظار توانست تا حد زیادی نظر مخاطبان را جلب کند. به مرور زمان به کاراکترهای بازی افزوده شده است و کارگردان نیز تلاش کرده تا به هر نحوی، همه را در یک فیلم سینمایی جای دهد. به همین دلیل فیلم با شخصیتپردازی ضعیف مواجه میشود. در عین حال برخی منتقدان نیز از گرافیک ضعیف و عدم همخوانی ظاهری شخصیتهای فیلم با بازی گله کردهاند. شما میتوانید نقد کامل فیلم سینمایی مورتال کمبت و مقایسه آن با نسخه بازی را در پلی پاد تی وی بخوانید.
فیلم سینمایی مکس پین (Max Payne)
مکس پین یکی از بازیهای محبوب ویدئویی است. حضور مارک والبرگ بازیگر معروف و لوداکریس رپر شناخته شده و آهنگ رویای شیرین (Sweet dreams) با صدای مارلین مانسون در تریلر فیلم، بسیاری از افرادی که حتی تجربه این بازی را نداشتهاند ترغیب میکند فیلم را ببینند. نمایش اکشن خوش استیل و صحنهپردازیهای قوی از دیگر نقاط قوت این فیلم محسوب میشوند.
اما مانند دیگر اقتباسهای سینمایی از بازیها، این فیلم هم از خشم هوادار مصون نبود. نسخه سینمایی مکس پین نسبت به بازی آن کندتر بود و خط داستانی نیز قوت بازی را نداشت. این موارد موجب شدند که فیلم به اثری کسل کننده تبدیل شود. مکس پین شاید یک فیلم سینمایی خوب (و نه عالی) باشد، اما قطعا به پای بازی آن نمیرسد.
تومب ریدر (Tomb Raider)
تومب ریدر یکی از بازیهای محبوب دهه 1990 است که تاکنون چندین فیلم سینمایی از آن ساخته شده است. آنجلینا جولی بازیگر مطرح هالیوودی در دو قسمت نسخه سینمایی نقش لارا کرافت را بر عهده گرفت و توانست یک نمایش اکشن هیجانانگیز را از خود نشان دهد. با این حال، ضعف فیلمنامه و بازیهای معمولی باعث شدند این اثر چندان چنگی به دل نزند.
سری جدید بازی تومب ریدر 2013 توجه بسیاری از گیمرها را به خود جلب کرد و همین تهیهکنندهها را وسوسه کرد تا دوباره نسخه سینمایی آن را به بازار عرضه کنند. این بار آلیشیا ویکاندر در نقش لارا کرافت ظاهر شده و توانسته بازی قابل قبولی از خود ارائه دهد. کارگردان در این فیلم تا حد زیادی به نسخه 2013 تومب رایدر متعهد بوده و تلاش کرده در صحنهسازیها به خوبی از بازی کمک بگیرد. با این حال ویژگی ابرقهرمانی لارا و تبدیل شدنش به چیزی بین انسان و ابرقهرمان، در کنار ضعفهای فنی فیلم، باز هم مانع از یک اقتباس فوقالعاده از یک بازی فوقالعاده شده است.
فیلم سینمایی پوکمون کارآگاه پیکاچو (Pokémon Detective Pikachu)
پوکمون کارآگاه پیکاچو با محبوبیتی که کسب کرد، توانست به یکی از پرفروشترین اقتباسهای سینمایی از بازی ویدئویی تبدیل شود. حضور رایان رینولدز بازیگر شناخته شده کانادایی در کنار شخصیت بامزه و دوستداشتنی پوکمون، کوچک و بزرگ را ترغیب به دیدن این فیلم میکرد.
البته نباید انتقاداتی که به فیلمنامه اثر گرفته شده را نادیده انگاشت. بسیاری به خط داستانی ضعیف پوکمون نقد کردهاند. با این وجود، استقبال از این اقتباس سینمایی، گواه از آن دارد که میتوان از بازیهای محبوب، یک فیلم سینمایی قابل قبول را هم انتظار داشت.