در حالی که مایکروسافت به سختی مشغول کلنجار رفتن با مشکلات قانونی رگلاتوریهای آمریکا، انگلستان و اتحادیه اروپا درباره خرید اکتیویژن بلیزارد است، حالا در سمت مقابل گیمرها هم وارد میدان شدهاند.
طبق گزارش رسانه رویترز (Reuters) برخی از گیمرهای ایالت کالیفرنیا با تنظیم یک شکایت به دنبال جلوگیری از تصاحب اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت هستند. شکایت جدید به بیان نگرانیها و ملاحظاتی میپردازد که رگلاتوریهای یاد شده پیشتر به آنها اشاره کردهاند.
بزرگترین ملاحظه کاربران در این خصوص، ممانعت از حکمفرمایی کامل چندین شرکت بزرگ بر کل صنعت بازی است. طبق ادعای تنظیم کنندگان این شکایت، با نهایی شدن قرارداد خرید اکتیویژن بلیزارد، بیش از پیش شاهد کاهش رقابت، قطبی شدن صنعت بازی، افزایش قیمتها، محدود کردن خروجی، کاهش انتخاب مشتریان و … خواهیم بود.
اکتیویژن بلیزارد زیرسایه سنگین سونی
سونی از مدتها پیش به عنوان یکی از بزرگترین منتقدان این قرارداد شناخته میشود. این غول ژاپنی اعتقاد دارد مجموعههای Call of Duty و World of Warcraft در تصمیمگیری کاربران تاثیرگذار هستند و با مالکیت مایکروسافت بر آنها، رقابت سالم از بین خواهد رفت.
مایکروسافت اگرچه این ادعا را رد کرده، اما سونی هنوز هم بر مواضع خود پافشاری میکند. برای مثال مایکروسافت در آخرین رویکرد خود، پیشنهاد توافقنامهای را داد که مجموعه Call of Duty تا ۱۰ سال آینده روی کنسولهای پلی استیشن نیز عرضه شود. مایکروسافت به شرکت ولو (Valve) یعنی مالک پلتفرم توزیع بازی استیم (Steam) نیز توافقنامه مشابهی را پیشنهاد کرده است. البته ولو برخلاف سونی به این تصاحب بدبین نیست. پیشنهاد میکنیم در همین حین به مقاله برنده جدال میان FTC و مایکروسافت کیست؟ هم نگاهی بیندازید.
در حال حاضر تنسنت (Tencent)، سونی و نینتندو به ترتیب رتبه اول الی سوم بزرگترین ناشران بازیهای ویدیویی را در سراسر جهان در اختیار دارند. مایکروسافت با تصاحب ناشر و توسعه دهنده Call of Duty در رده سوم یا چهارم قرار خواهد گرفت. مسئله اصلی برای مخالفان این قرارداد، احتمال عرضه انحصاری بازیهای آینده سری برای پلتفرم ایکس باکس و ویندوز است.
منبع: Gaming Bolt