تحقیق موسسه اینترنت آکسفورد در خصوص سلامت روان گیمرها
گروهی از موسسه اینترنت آکسفورد، به تازگی تحقیقاتی بر روی سلامت روان گیمرها انجام دادهاند. این گروه، از 40 هزار گیمر در طی شش هفته در مورد عادات بازیشان پژوهش کرده است. با پلی پاد تی وی همراه باشید تا نگاهی بیندازیم به این تحقیق، یافتهها و محدودیتهای آن.
این تحقیق در چندین پلتفرم و در مورد بازیهای متفاوتی مثل Animal Crossing : New Horizon، شبیهسازهای مسابقه اتومبیلرانی مثل Gran Turismo Sport و بازیهای رقابتیتری مثل Apex Legends و Eve Online انجام شده است. استاد Przybylski اشاره میکند که اینکه بازی شامل رفتن به شهری جدید با حیوانات سخنگو مثل بازی Animal Crossing باشد یا اینکه شامل شرکت در نبردی به سبک پادشاهی مثل بازی Apex Legends باشد، در تاثیر آن بر روی سلامت روان افراد تفاوتی ایجاد نمیکند.
در تحقیقات قبلی، اغلب محققان از گیمرها میخواستند که در مورد عکسالعملشان نسبت به بازی، دفترچه خاطراتی تهیه کنند. در این تحقیق، محققان دادههای بازی بازیکنان را از پلتفرمها جمعآوری میکنند و اطلاعات حدود 40 هزار نفر مورد استفاده قرار گرفته است.
نتیجه تحقیق و پیشنیازهای تحقیقات آتی

نتایج این تحقیق نشان میدهد زمانی که گیمرها صرف بازی میکنند، به سلامت روان آنها آسیب نمیزند. استاد Przybylski میگوید:
«ما متوجه شدیم که میزان بازی گیمرها بر روی سلامت روان آنها تاثیری ندارد. کمیت بازی اهمیتی ندارد، مهم کیفیت بازی است. اگر آنها فکر کنند که مجبور به بازی هستند، حس بدی پیدا میکنند. اگر آنها به دلیل علاقه خودشان بازی کنند، بر روی سلامت روان آنها تاثیری ندارد. احتمالا بازی از روی علاقه، حس قوی مثبتی در آنها ایجاد میکند.»
Przybylski
با وجود یافتههای فوق، این تحقیق تمام دغدغهها را برطرف نمیکند و هنوز نیازمند اطلاعات بیشتری در این باره هستیم. استاد Przybylski میگوید گرچه OII اطلاعاتی در اختیار محققان قرار داده است، این اطلاعات مانند قطرهای در میان اقیانوس، محدود است. Przybylski میگوید:
«حدود یک میلیارد نفر در سراسر جهان بازی ویدئویی انجام میدهند. در پلتفرم نینتندو به تنهایی 3000 بازی وجود دارد. گیمرها چندین بازی انجام میدهند و ما صرفا توانستیم اطلاعات حدود 39 هزار نفر را به دست بیاوریم که فقط هفت بازی را انجام میدادند.»
او در ادامه میگوید:
«بازیکنان میخواهند بدانند که بازی چه اثری بر روی آنها دارد. دانشمندان، والدین، دولت و من هم همینطور. اطلاعات لازم موجود است. دادهها باید در دسترس باشند و به اشتراکگذاری آنها آسان باشد.»
او در نهایت اشاره میکند که چنانچه سلامت روان گیمرها برای پلتفرمهای بازی اهمیت داشته باشد، آنها باید امکان فهم تاثیر این محصولات (بازیهای ویدئویی) بر روی افراد را برای گیمرها و دانشمندان فراهم کنند. چه این تاثیر خوب باشد و چه بد.
منبع: Oxford Study
2 دیدگاه
من فکر نکنم والدین بخاطر بازی ها بگن فکر کنم چون گوشی امواج داره میگن
پس چرا این مامان باباها هی میگن چرا سرت انقدر تو گوشی و همش در حال بازی هستی؟
خب ضرر نداره دیگه، عه مرسی