ورزش الکترونیک یا Esports، شاخهای نوظهور ولی پرطرفدار از ورزش است که در دو دهه اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته است. از گیمرها و پلیرهای معمولی که برای کسب شهرت و درآمد به رقابت آمدند تا کمپانیهای بزرگ که برای برندینگ پا به این عرصه گذاشتند، همه و همه باعث شدند که این صنعت به نقطهای برسد که جوایزش چند برابر بیش از جایزههای بزرگترین تورنمنتهای ورزشهایی مثل فوتبال و بسکتبال باشد.
با پلی پاد تی وی همراه باشید تا با هم مجموع جوایز رشتههای Esports را مرور کنیم و ببینیم کدام رشته بیشترین جایزه نقدی را به بازیکنانش اختصاص داده است.
شماره 10: Heartstone

سال 2014، بازی کارتی شرکت بلیزارد یا همان Heartstone به بازار بازیهای آنلاین رقابتی پا گذاشت. از همان ابتدا به دلیل استفاده از کاراکترهای بازی محبوب WarCraft و همینطور اجرای بینقص ایده بازی کارتی توانست میان بازیکنهای WarCraft جایی برای خودش باز کند. در مراسم blizzcon همان سال 2014 بود که اولین تورنمنت این بازی برگزار شد و طی سالهای بعد هم ادامه یافت تا HeartStone به رشتهای که ما امروز میشناسیم تبدیل شود.
این بازی با مجموعه جوایز حدود 28/5 میلیون دلاری و تعداد 1000 مسابقه، بازی دهم لیست ما است.
شماره 9: Overwatch

باز هم بلیزارد و باز هم اجرای بی نقص یک ایده جذاب، حداقل در ابتدا، اورواچ، شوتر سرگرمکنندهای بود که با ایده بزرگ ترکیب سبک شوتر اول شخص با سبک Moba در سال 2016 پا به میدان بازیهای آنلاین رقابتی گذاشت. از همان اول به دلیل گیم پلی جذاب و اکشن سرگرمکنندهاش، اورواچ پلیرهای زیادی جذب کرد و کم کم رقابت برای rankهای بالا اوج گرفت. دو سال بعد، Blizzard با توجه به رشد صعودی تعداد پلیرهای این بازی، تصمیم به راهاندازی OWL یا Overwatch League گرفت و به مسابقات پراکنده اورواچ در سراسر دنیا، حالت رسمیتری بخشید.
Overwatch با مجموع جوایز حدود 35 میلیون دلاری و تعداد 821 مسابقه، در لیست ما رتبه نهم را گرفت.
شماره 8: StarCraft II

بازی هشتم لیست ما هم از بازیهای بلیزارد است. سری استار کرفت که 4 سال قبل از بازی Warcraft 3 و در سال 1998 پا به عرصه بازیهای آنلاین رقابتی گذاشت. این بازی به دلیل گیم پلی پیچیده و تنوع نژادها و سبک بازیهای مختلفش توانست بین پلیرها جا باز کند و تا جایی پیش رفت که بخشی از فرهنگ مردم کره جنوبی شد و بین مردم کره جنوبی، نه به چشم یک بازی، بلکه به چشم المانی فرهنگی جا افتاد.
این بازی با مجموع جوایز حدود 38 میلیون دلاری و تعداد 6509 مسابقه، رتبه هشتم لیست ما را دارد.
شماره 6 و 7: PUBG + PUBG Mobile


PlayerUnknown’s BattleGrounds یا به اختصار PUBG، حاصل اجرای ایده جالبی بود که این روزها به اسم سبک Battle Royale آن را میشناسیم. این بازی برای محبوبیت میان استریمرها، از این ایده جالب استفاده کرد که شما ابتدای هر بازی هیچ اسلحه و تجهیزاتی ندارید و همه چیز به شانستان بستگی دارد. شما باید از روی زمین تجهیزات پیدا کنید. PUBG و نسخه موبایلش توانست به سرعت میان گیمرها محبوب شود و rank بالایی کسب کند. همچنین، توانست در کشورهای مختلف تورنمنتهای رسمی و غیررسمی داشته باشد و کاملا به عنوان رشتهای جدی در Esports نقش آفرینی کند.
نسخه موبایلی PUBG با مجموع جوایز حدود 47.5 میلیون دلار و 177 مسابقه، رتبه ششم لیست ما را کسب کرد. همچنین، نسخه عادی PUBG با مجموعه جوایز حدود 46.5 و تعداد 471 مسابقه، در رتبه هفتم لیست ما قرار دارد.
شماره 5: Arena of Valor

طی چند سال اخیر، بازیهای گوشی به شدت رشد چشمگیری داشتند و بازیکنان زیادی را به سمت خودشان جذب کردند. در سال 2016، بازی AoF عرضه شد. این بازی با جذب بازیکنانی که دوست داشتند تجربهای نزدیک به League of Legends را روی تلفن همراه خود داشته باشند، توانست community پایداری بسازد. استودیو Timi توانست با تشویق بازیکنانش برای دریافت rankهای بالاتر و جایزههای ارزشمند، جو رقابتی بازی خودش را بیشتر کند.
AoF با مجموع جوایز 54 میلیون دلاری و تعداد 110 مسابقه، رتبه پنجم لیست ما را به خود اختصاص داده است.
شماره 4: League of Legends

LoL یا League of Legends، بازیای به سبک MOBA است که Riot Games آن را تولید کرده و توسعه داده است. در 12 سالی که این بازی منتشر شده، توانسته یکی از بزرگترین و حرفهایترین کامیونیتیهای Esports جهان را بسازد. این بازی، هر 2 هفته آپدیت و سراسر آن دستخوش تغییر میشود. جدا از گیم پلی سخت و جذاب، ایونتهای جالب این کامیونیتی Esports و مسابقات جذابش (یکی از پرهزینهترین مسابقات تاریخ صنعت سرگرمی)، بر جذابیت آن میافزایند.
LoL با مجموعه جوایز 94 میلیون دلاری و تعداد 2707 مسابقه، رتبه چهارم لیست ما را به دست آورده است.
شماره 3: Fortnite

در سال 2017 و یک ماه بعد از عرضه بازی PUBG بود که رقیبش Fortnite توسط کمپانی Epic games به بازار عرضه شد. این بازی با سبک گرافیک خاص و مکانیک جالب بیلدینگ و اسکینهای فوقالعاده جذابش توانست خیلی سریع بین پلیرها جایش را پیدا کند. هر گیمی هم که تعداد پلیرهای زیادی داشته باشد، قطعا بازار رقابت با رنکهای بالاترش گرمتر خواهد بود.
Fortnite با مجموع جوایز حدود 133 میلیون دلاری و تعداد 812 مسابقه، بازی سوم لیست ماست.
شماره 2: Counter Strike: Global Offensive

Counter Strike، یکی از محبوبترین و جذابترین بازیهای شوتر ساخته شده تاکنون است. این بازی با اسلحههای ثابت و نقشههای ثابتش، هنوز زنده است و دلیل اصلیش، جو رقابتی و طراحی شاهکار گیم پلی اعتیادآورش است. شرکت Valve نیز با توجه به همین مشخصه و تعداد بالای بازیکنان این بازی، با راهاندازی مسابقات رسمی CS:GO، توانست یکی از جدیدترین و زیباترین رشتههای Esports را به جامعه ورزش الکترونیک معرفی کند.
CS:GO با مجموع جوایز حدود 140 میلیون دلاری و تعداد 6308 مسابقه، رتبه دوم لیست ما را به خودش اختصاص داده است.
شماره 1: Dota 2

IceFrog، سازنده Dota هیچ وقت فکرش را هم نمیکرد که نقشه محبوبی که برای Warcraft 3 ساخت، تبدیل به بازیای شود که صنعت بازیهای رقابتی و حتی صنعت سرگرمی را به شکل فعلی تغییر دهد. Dota 2 با هیرو 121 و هزاران سبک پلی متفاوت توانست جای خودش را حسابی میان کسانی باز کند که میخواهند یک بازی پیچیده و سخت ولی لذتبخش را تجربه کنند.
Dota 2 با مجموع جوایز 300 میلیون دلاری و تعداد 1667 مسابقه، در صدر لیست ما میدرخشد!
این بود لیست 10 بازی برتر از لحاظ مجموع جوایز Esportsشان، حالا نوبت شماست که به ما بگویید: به نظر شما کدام بازیها لایق جایزههایی این چنینی مثل این بازیها برای بازیکنان خود هستند؟
منبع: Esportsearnings