شما باید در لحظه تصمیم درست را بگیرید. اگر دیالوگ اشتباه را در گفتوگو با کاراکتر بازی انتخاب کنید، یا بدون برنامهریزی از منابعتان استفاده کنید سرنوشت شما در بازی تغییر میکند. بازی های ویدئویی مهارتهای زیادی را در افراد تقویت میکنند و یکی از آنها هم مهارت تصمیمگیری است.
تیموتی جردن و موکش دامالا، هر دو از دپارتمان فیزیک و نجوم دانشگاه ایالتی جورجیا اخیراً مطالعهای در مورد تأثیر بازیهای ویدیویی بر توانایی مغز برای تصمیمگیریهای حسی-حرکتی انجام دادند. آنها دریافتند که گیمرهای معمولی در تصمیمگیری بهتر از همتایان غیر گیمر خود عمل میکنند. نتایج مطالعه آنها در مجله Neuroimage: Reports منتشر شد و یافتههای جالبی را دربارهی اثرات بازی های ویدئویی اثبات کرد.
آزمایش چه بود؟
تحقیق آنها شامل 47 شرکتکننده در سن کالج بود که 28 نفر از آنها گیمر بودند و 19 نفر دیگر اهل بازی نبودند. شرکتکنندگان باید در یک دستگاه fMRI که جریان خون را در نواحی مختلف مغز اندازه گیری میکرد دراز میکشیدند و کاری را انجام میدادند. آنها باید در داخل دستگاه به آینهای نگاه میکردند که نشانهای را به شکل نور رنگارنگ و یکسری نقطه نشان میداد. محققین از آنها خواستند با توجه به جهتی که نقاط حرکت میکنند، دکمهای را در دست چپ یا راست خود فشار بدهند. اگر نقاط ثابت بودند هم نباید دکمهای را فشار میدادند.
شاید این حرکت به نظر ساده بیاید، اما فرآیندهای زیادی را از مغز طلب میکند. در واقع باید اطلاعات حسی به شکل نشانه و نقطه به مغز ارسال و شناسایی شود، اطلاعات کافی برای ساختن یک تصویر ذهنی جمعآوری شود و در نهایت اقدام توسط فرد صورت گیرد. نتیجه نشان داد که افرادی که به طور منظم بازیهای ویدئویی انجام میدادند، در مقایسه با دیگران، واکنشهای سریعتر و دقیقتری از خود نشان میدادند.
گیمرها زمان واکنش را در حدود 190 میلیثانیه کاهش دادند و بین 2.24٪ تا 6.87٪ دقیقتر بودند. دانشمندان گمان میکنند که طبیعت سریع بازیهای ویدیویی ممکن است مغز را تقویت کرده و فرآیندهای فرعی برای احساس و ادراک به عمل را تقویت نماید؛ که همگی مهارتهای تصمیمگیری را اصلاح میکنند.
اگر در تصمیمگیری مشکل دارید، از بازی های ویدئویی غافل نشوید
این خبر مطمئناً یک پیروزی برای طرفداران بازی های ویدئویی تلقی میشود، اما همچنین یک دستاورد بزرگ برای علم هم است. محققان نشان دادند که این مطالعه نه تنها به توضیح آنچه در مغز در طول زمان بازیهای ویدیویی میگذرد و پس از آن به اصلاح فرآیندهای فرعی کمک میکند؛ بلکه میتواند الهامبخش روشهای جدید آموزش شناختی نیز باشد. البته، دستیابی به آن نقطه مستلزم درک واضحتری از آنچه در مغز میگذرد، است. پس اگر اهل گیم هستید، خوشا به حالتان.
شما اگر گیمرید، در تصمیمگیری چطور هستید؟ میتوانید سریع تصمیم درست را بگیرید؟
منبع: یاهو
4 دیدگاه
نه من که اصلامتوجه نمیشم
نه
خب من مشکل تصمیم گیری دارم. برم یه دست کالاف بزنم ببینم حل می شه یا نه 🙂
آفرین. تو پلی پاد بازی کن