وقتی کابوسها زنده میشوند
استودیو فروزن بایت (Frozen Byte) زمانی Trine 4 را عرضه کرد که دیگر میخواستیم فاتحه این مجموعه پرطرفدار را بخوانیم. شروع سری Trine از سال 2009 در قالب بازیهای اکشن/پازل و پلتفرمر بود که مورد توجه گیمرها و منتقدان قرار گرفت. اما باگها و تغییرات بدی که Trine 3 داده بود، همه را ناامید کرد. با این حال، فروزن بایت بیکار ننشست و با درس گرفتن از اشتباهات سری قبل، یک بازی جادویی برای ما طراحی کرد. بازی که همین الان میتوانید روی گوشی، پیسی یا لپتاپ بدون نیاز به کنسول در پلی پاد اجرا کنید.
داستان بازی Trine 4 :The Nightmare Prince چیست؟
همانطور که از اسم بازی پیدا است، ماجرا درباره کابوسهای شاهزاده سلیوس است. فرض کنید همه کابوسهایتان در بیداری زنده شدهاند و به جانتان افتادهاند! ایده خوبی برای شروع یک بازی ماجراجویی است. شاهزاده که تن به جادوی سیاه داده باید از شر کابوسهایش نجات پیدا کند.
در این مسیر 3 دوست به نجات شاهزاده میآیند و شما قرار است نقش این سه قهرمان را بازی کنید. اگر اهل Trine باشید میدانید که ما 3 کاراکتر اصلی داریم: زویا، پونتیوس و آمادئوس. اما همهچیز هم به همین راحتی نیست. هر 3 قهرمان ما هم خود ترسها و کابوسهایی دارند که در این راه باید در قالب باس فایت با آنها مواجه شوند. قهرمانان ما باید علاوه بر کمک به شاهزاده، جلوی تبدیل شدن این سرزمین جادویی به مکانی برای کابوسها را هم بگیرند.
گیم پلی بازی Trine 4 :The Nightmare Prince
هدف و تکلیف شما روشن است. باید به محیطهای جذاب و هیجانانگیز سفر کنید تا پرنس را بیابید. اگر اهل حل کردن معما باشید، 4 Trine را دوست خواهید داشت. این بازی معمایی پازلهای مختلفی را برای شما درست کرده و بیشتر تلاش شما هم در حل این پازلها است. اما یکی از جذابیتهای تراین که آن را خاص کرده، تک بعدی نبودن معماها است. شما فقط یک راه حل برای حل آنها ندارید و هرکس با ذوق و قریحه خودش میتواند راه حلی پیدا کند.
Trine 4 قابلیت بازی آنلاین و آفلاین را دارد. شما میتوانید هم تکنفره و هم چند نفره بازی کنید. به نظر من اجرای بازی چند نفره با توجه به محیط جذاب و قابلیتهای متنوع کاراکترها، جذابتر از تک نفره بازی کردن است. شما در حالت تک نفره هم میتوانید در قالب هرکدام از شخصیتها جابهجا شوید. من خودم در وضعیتهای اکشن بیشتر کاراکترهای آمادئوس و زویا را امتحان کردم. زویا در این نسخه دشمنان را فریز میکند که قابلیت جالبی است.
کار گروهی زمانی بیشتر خودش را نشان میدهد که مثلا آمادئوس با قدرت جادوییاش جعبه را برای زویا پایین میآورد، زویا هم جعبه را برای پونتیوس آماده میکند تا آن را دربوداغان کند. سینرژی ایجاد شده بین این کاراکترها حس کار گروهی را در ما تقویت میکند.
معرفی سه قهرمان بازی
عاملی که 3 قهرمان ما را منحصر به فرد میکند، تواناییهای جادویی خاص آنها است که به بازی تنوع داده و مانع از تکراری شدن آن میشود. مثلا زویا با قلابش لذت پرواز را برای شما زنده میکند تا مثل مرد عنکبوتی پرواز کنید. از طرف دیگر او با چاقوی تیزش حساب دشمنان را میرسد. زویا یک کمان هم دارد که خیلی جاها برای حل معماها به درد میخورد.
آمادئوس جادوگر ما در Trine 4 :The Nightmare Prince است. من خودم بخاطر جذابیت ویژگیهای جادوییاش، او را به بقیه ترجیح میدهم. او با قدرت اسرارآمیزش اشیا را جابهجا میکند و در مواقع لزوم جعبههای جادویی را حرکت میدهد یا برای شما ظاهر میکند. در لحظاتی هم که زور بازو نیاز باشد پونتیوس شوالیه با قدرت خارقالعادهاش آماده خدمت است. او یک شمشیرباز حرفهای است و با سپرش میتواند خیلی از معماها را حل کند. همینطور اگر فکر شکستن و درب و داغان کردن اشیا هستید هم او آماده خدمت است.
طراحان، قدرت خود را در توزیع مناسب قابلیتهای این سه کاراکتر نشان دادهاند. طوری که شما تنها وابسته به یک شخصیت نشده و هربار به توانایی یکی از آنها برای حل معماها نیاز دارید. این تنوع به خوبی در باس فایت ها خودش را نشان میدهد. چون هرکدام از باس ها شیوه مبارزه خودشان را طلب میکنند. البته که زور بازوی پونتیوس همیشه لازم است.
صداگذاری و گرافیک بازی
فضای بازی گاهی ما را یاد Ori and the Will of the Wisps یکی دیگر از بازی های پلی پاد میاندازد. اعضای Frozen Byte با این بازی استعداد خودشان را در تصویرسازی یک دنیای پررمزوراز نشان دادند. جزئیات زیبا در گوشه و کنار بازی موج میزند. فضایی جادویی در Trine 4 زیبا است. بازیکن احساس میکند وارد دنیای انیمیشنهای قدیمی میشود. دنیایی که غیرممکنها را ممکن کرده و دست شما را باز گذاشته تا با قوه تخیلتان به عجیبترین سرزمینها سفر کنید. تنوع طراحی دشمنان هم مانع از تکراری شدن بازی میشود.
موسیقی بازی شاید خیلی شاهکار نباشد، اما نجواهای مرموز و موزیک اساطیری قوی است. صداگذاری خود کاراکترها هم خوب است.
ایرادات بازی
یکی از سختیهای گیم پلی که تا حدی در نسخه قبلی هم بود، اهمیت بعضی از شخصیتهای بازی است. مثلا شوالیه از بقیه قدرت مبارزه بهتری دارد، برای همین در صورتی که بمیرد، وقتی دشمنان روی سرتان خراب میشوند، قطعا به چالش برمیخورید. با اینکه به نظرم حالت چند نفره جذابتر است، اما از طرفی دیگر وقتی تعداد زیاد دشمنان حمله میکنند، اصلا نمیفهمید چه اتفاقی دارد میافتد و هرکدام از کاراکترها ساز خودشان را میزنند.
ایراد دیگر همچنان در پازلها است. مشکلی که در نسخه سوم هم بود. یکی از ایراداتی که به Trine 3 میگرفتند تکراری شدن معماها است. ایرادی که البته به نظر میرسد فروزن بایت سعی کرده تا حد زیادی در نسخه جدید برطرف کند. اما با این حال هنوز بهجز در مراحل آخر باز هم با ایدههای تکراری مواجه میشویم. خیلی مواقع معماها اصلا نیازی به فکر کردن ندارند و سریع حل میشوند. ایرادی که برای یک بازی با محوریت سبک معمایی، جدی است.
حتما Trine 4 :The Nightmare Prince را در پلی پاد امتحان کنید
در نهایت تلاش Frozen Byte برای برگشتن به ریشههای بازی قابل ستایش است. شاید اگر کمی بیشتر روی پازلها کار میکردند، یا سختی بازی در بعضی مراحل بیشتر میشد، جذابیت بیشتری میداشت. اما باز هم به نظر من تراین ارزشش را دارد. بخصوص وقتی میتوانید هرجا دلتان بخواهد، بدون نیاز به کنسول، یا دانلود گیم روی گوشی، لپتاپ یا کامپیوتر بازی کنید. همین الان Trine 4 پلی پاد را امتحان کنید و فقط با یک کلیک، به این دنیای جادویی وارد شوید.
اگر Trine 4 :The Nightmare Prince را در پلی پاد بازی کردید، از تجربه بازیتان به ما بگویید، ما منتظر کامنتهای شما هستیم.
2 دیدگاه
خیلی عالی.موفق باشید.
ممنون