پلی پاد (PlayPod) برای خیلی از بازیبازهای قدیمی و آنهایی که اخبار گوگل استادیا (Google Stadia) و پلی استیشن ناو (Playstation Now) را دنبال میکنند، آشنا است. اما آن دسته از گیمرهایی که هنوز با مفهوم بازی ابری آشنا نیستند، شاید PlayPod را نشناسند. در این مجموعه مقالات، از سیر تا پیاز کنسولهای ابری بازی را معرفی کرده و اطلاعات لازم درباره کنسول ابری پلی پاد را در اختیارتان میگذاریم.
کنسول بازی ابری چیست و از کجا آمده؟
قبل از آشنایی با کنسول ابری ، باید ببینیم خود کلاود چیست ؟ دنیای امروز، دنیای ابرها است. ابر یا کلاود (Cloud) به شبکهای از اطلاعات و سرورها گفته میشود که دادههای مورد نیازتان را در اختیار شما قرار میدهد. این ابرها مانند تودههای ابرهایی که در آسمان میبینیم تودههای بزرگی از اطلاعات هستند که امکان ذخیره و دریافت اطلاعات را به کاربران میدهند. سادهترین مثال آن هم گوگل درایو (Google Drive) است، حافظهای ابری که دادههای شما را در خود نگه میدارد.
حالا درک کلاود گیمینگ (Cloud gaming) و مفهوم کنسول ابری سادهتر است. در این سیستم کاربر تنها با استفاده از اینترنت و بدون داشتن سختافزار خاصی، میتواند بازی کند. شما دیگر نیازی به کانفیگ حرفهای یا دیوایس خاصی نخواهید داشت. حتی لازم نیست بازی را خریداری کرده یا دانلود و نصب کنید. همه چیز توسط ابرها از طرق استریم آنلاین و مرورگر شما در اختیارتان خواهد بود. نتفلیکس را تصور کنید! نه نیازی به خرید فیلم دارید، نه ابزار خاصی میخواهید. تنها با پرداخت اشتراک ماهانه، هر فیلمی که بخواهید را میتوانید ببینید. حالا آن را در دنیای بازی تصور کنید. فوقالعاده است، نه؟

آغازگران کنسول بازی ابری چه کسانی بودند؟
شروع کلاود گیمینگ با غولهای تکنولوژی یعنی مایکروسافت، سونی، اپیک گیمز، آمازون و… بود. البته بد نیست بدانید که آغازگر اصلی این تحول هیچکدام از این کمپانیهای مشهور نبودند. شرکت G-cluster که شاید برای بسیاری ناآشنا باشد، ایده سرویس گیمینگ ابری را در سال 2000 مطرح کرد. اما به مرور زمان سونی با PlayStation Now ، انویدیا GForce Now و گوگل با Google Stadia به سردمداران این عرصه تبدیل شدند.
البته این فناوری کار سادهای نیست. نه تنها راهاندازی، بلکه حفظ این سیستمها کاری بسیار دشوار و پرهزینه است. مثلا زمان تاخیر (Latency) در این سیستم اهمیت زیادی دارد. هرچقدر تاخیر کمتر باشد، تجربه بازی برای شما لذتبخشتر خواهد بود. برای همین است که کلیه این سرورها از کاربران هزینه اشتراک ماهانه دریافت میکنند. متاسفانه عوامل مختلف دسترسی به خدمات بازی ابری این شرکتها را در ایران غیرممکن کردهاند.

کنسول بازی ابری ایرانی پلی پاد ، اولین در خاورمیانه
بد نیست بدانید که PlayPod هم پیش از رقبای خارجیاش مثل گوگل استادیا یا مایکروسافت در سال 1397 آغاز به کار کرد. ما در آن زمان اولین کنسول ابری رایگان در ایران و خاورمیانه بودیم که با سرمایهگذاری بانک پاسارگاد و شرکت فناپ در بستر سرزمین هوشمند پاد کارمان را منتشر کردیم. ایده هوشمندانهای که حالا تبدیل شده است به بزرگترین پلتفرم کلاود گیمینگ ایران.
ما با پشت سر گذاشتن موانع مختلفی از مشکلات زیرساختی همچون دسترسی به اینترنت تا عبور از فیلترینگ، توانستهایم موقعیت خود را در عرصه بازیهای ابری ایران و اکنون در سطح بینالمللی تثبیت کنیم. راهیابی به فینال نهایی رویداد فور استارت لوکزامبورگ تا جایگیری به عنوان یکی از سی پروژه برتر ایران در رویداد Iran Dach ، همه حکایت از موفقیت ایدهای دارند که اول نشدنی به نظر میآمد. این پلتفرم بازی ویدئویی اکنون در جایگاه اسپانسر و مشاور بسیاری از رویدادهای صنعت بازی نیز ایفای نقش میکند.
چگونه در پلی پاد بازی کنیم
بازی کردن اینجا بسیار آسان است. تنها کافی است وارد سایت بازی ابری PlayPod شوید و در قسمت پروفایل، اکانت درست کرده و شروع به بازی کنید. این کار در تلفن همراه، کامپیوتر، تلویزیون و لپتاپ امکانپذیر است. ما انواع بازیها در ژانر اکشن، ماجراجویی، ریسینگ و… را برای مخاطبان دستهبندی و ذخیره کردهایم. بعد از انتخاب بازی مورد نظر، میتوانید پیشنمایش گیم را تماشا کرده و در صورت تمایل آن را امتحان کنید. اطلاعات کامل بازی به همراه نقد و بررسی آن در پلی پاد تی وی هم برای شما فراهم شده تا بیشتر با جزئیات بازی آشنا شوید.
فراهم کردن تصاویر محیط بازی، شما را با فضای آن آشنا کرده و همچنین نحوه انجام بازی هم برای شما قرار داده شده است. در قسمت بازیهای مرتبط میتوانید بازیهای جذاب مشابه را هم تجربه کنید. با امتیاز دادن به بازی و همینطور درج نظر در قسمت نظرات، شما نظر خودتان را درباره بازی با دیگران به اشتراک خواهید گذاشت. پیش از شروع بازی، تست سرعت اینترنت شما انجام خواهد شد و در صورت مناسب بودن سرعت، وارد محیط بازی خواهید شد و یک تجربه فوقالعاده را کسب خواهید کرد.